Vijfhonderd kids starten met nieuwe serie Erasmus Junior College

Dinsdag 9 en woensdag 10 oktober zitten een kleine vijfhonderd leerlingen uit groep 7 en 8 van in de collegebanken van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ze komen van tientallen basisscholen uit de regio naar campus Woudestein en het Erasmus MC voor de aftrap van het Erasmus Junior College.

In het Erasmus Junior College krijgen plusleerlingen uit groep 7 en 8 een inkijkje in de wetenschap en gaan zij zelf aan de slag met ‘onderzoekend leren’. In één van de vijf thema’s filosofie, psychologie, economie, rechten en geneeskunde gaan de leerlingen een eigen onderzoekje uitvoeren gedurende 6 weken. Hiervoor komt er een student-docent naar school. Om voor zo’n onderzoek beslagen ten ijs te komen krijgen leerlingen voorafgaand een startcollege op de Erasmus Universiteit. 

Prof. dr. Robert Dur neemt de leerlingen mee in de wereld van de wetenschap vanuit onderzoeksperspectief. Na de algemene opening kregen de leerlingen een verdiepend college in de thema’s Economie, Filosofie, Gaming, Rechten en Psychologie. Op het Erasmus MC gaat het uiteraard over geneeskunde.

De basisscholen die meedoen komen onder meer uit Spijkenisse, Hoogvliet, Hellevoetsluis, Gouda, Rotterdam-Zuid, Schiedam, Capelle aan den IJssel en Dordrecht.

Over het Wetenschapsknoopunt 

Het Wetenschapsknooppunt EUR brengt wetenschap en technologie naar de klas door kinderen tussen de 8 en 15 jaar voor te bereiden op de maatschappij van de toekomst. Dit doet het Wetenschapsknooppunt aan de hand oriënterende en verrijkende lesmodules in onderzoekend leren. Sinds de start in 2010 zijn ongeveer 15.000 leerlingen en hun docenten bediend. 

Meer informatie

Persvoorlichting Erasmus Universiteit Rotterdam, T (010) 408 1216 E press@eur.nl

Meer nieuws ontvangen? Schrijf je in voor de Erasmus Nieuwsbrief