Vind je weg in en rond Rotterdam

Rotterdam biedt een uitgebreide hoeveelheid gedeelde mobiliteitsdiensten om duurzaam door de stad te reizen. Met initiatieven zoals MoBikeDonkey RepublicUber JUMP, en Felyx zijn er tal van betaalbare opties om van A naar B te reizen. Het gebruiken van mobiliteitsdiensten is ideaal om de stad op een zonnige dag te ontdekken als alternatief voor openbaar vervoer op een duurzame wijze.

Openbaar vervoer in Rotterdam

De Rotterdamse Elektrische Tramwegmaatschappij (RET) verzorgt het openbaar vervoer met de tram, bus en metro in en rond Rotterdam. Om gebruik te maken van het OV heb je een OV-chipkaart nodig. Gepersonaliseerde, anonieme en / of wegwerpkaarten kunnen online worden gekocht bij RET-verkooppunten en bij RET-kaartautomaten op metrostations. Een kaart kost € 7,50 en je hebt altijd een positief krediet nodig om de kaart te kunnen gebruiken. Op de RET-website vind je een overzicht van alle metrolijnen. Een reis kan je plannen via de website www.9292.nl.

Naar Rotterdam met de trein

Rotterdam heeft een uitstekende aansluiting op het Nederlandse en internationale spoorwegnet. De grote Nederlandse steden zoals Amsterdam, Utrecht en Den Haag bereik je zonder over te stappen. Vanaf Rotterdam CS kom je overal in stad als je overstapt op de bus, metro, tram of RandstadRail.

Met prijzen variërend van € 0,10 tot € 0,30 per minuut concurreren de tarieven met de kosten voor het openbaar vervoer. Een interessant alternatief dus, als je op een duurzame manier naar je werk of studie wilt reizen. Er zijn verschillende mogelijkheden om een ​​fiets te pakken. Donkey Republic biedt fietsen en e-bikes aan, Uber JUMP beschikt enkel over e-bikes en MoBike biedt fietsen aan.Voor een vast bedrag vanaf € 13,50 per maand levert Swapfiets je een fiets die altijd tot uw beschikking staat. Werkt de Swapfiets even niet? Swapfiets krijgt binnen een dag gratis een nieuwe fiets voor de deur afgeleverd.​​​​

Fietsenwinkels

Op campus Woudestein is een fietswinkel aan de Institutenlaan Tinbergen Building (H). Voorlopig zijn de openingstijden van maandag tot vrijdag, 8.00 uur - 17.00 uur. Je kan rechtstreeks contact met hen opnemen via campusbikes@czwaan.nl of (010) 40 88550.

In het Erasmus MC bevindt zich een fietsenmaker in de kelder van het He-gebouw, open op maandag-, dinsdag- en woensdagochtend.

Geen zin om te trappen? Geen zorgen, Felyx biedt e-scooters aan die je met hun app kunt huren. Er zijn drie verschillende stands op de campus waar de e-scooters te vinden zijn, waardoor ze gemakkelijk toegankelijk zijn. Mocht er geen Felyx beschikbaar zijn, GO Sharing en CHECK bieden goedkopere alternatieven aan.

We adviseren je om je auto niet naar Rotterdam mee te nemen als je er gaat wonen, aangezien het openbaar vervoer goed geregeld, er genoeg opties beschikbaar zijn om jezelf te vervoeren op de fiets en een parkeervergunning erg duur is. Voor incidenteel gebruik is het ook mogelijk om een auto te huren. Met StudentCar kun je per uur een auto huren en de auto ophalen op campus Woudestein.

Transport

OV in Rotterdam

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen