Vind je weg in en rond Rotterdam

Rotterdam biedt een grote hoeveelheid shared vervoersmiddelen aan waarmee je duurzaam door de stad reist. Met initiatieven zoals MoBikeDonkey RepublicUber JUMP, en Felyx reis je met de fiets, electrische fiets of scooter betaalbaar van A naar B. De ideale manier om de stad te ontdekken.

Vervoersmiddelen in Rotterdam

Tram over Erasmusbrug
Hoe verplaats jij je door de stad?
  • Person riding a bicycle on the campus Woudestein near the pond

Hoe verplaats jij je door de stad?

Tram over Erasmusbrug
1/4 Tram op de Erasmusbrug
Beeldbank RET - R. Utrecht
2/4 Trein
Beeldbank NS
3/4
Person riding a bicycle on the campus Woudestein near the pond
4/4
Tram over Erasmusbrug
Person riding a bicycle on the campus Woudestein near the pond

Van A naar B in Rotterdam: de opties

De RET verzorgt in en rond Rotterdam met de tram, bus en metro het openbaar vervoer. Om gebruik te maken van het OV heb je een OV-chipkaart nodig. Gepersonaliseerde, anonieme of wegwerpkaarten koop je online of bij RET-kaartautomaten op metrostations. Een kaart kost € 7,50. Om te reizen heb je een positief saldo nodig. Opwaarderen doe je online of via RET-kaartautmaten. Deze vind je op stations en in supermarkten. Een OV-reis plan je via de website www.9292.nl.

Naar Rotterdam met de trein

Rotterdam heeft een uitstekende aansluiting op het Nederlandse en internationale spoorwegnet. De grote Nederlandse steden zoals Amsterdam, Utrecht en Den Haag bereik je zonder over te stappen. Vanaf Rotterdam CS kom je overal in stad als je overstapt op de bus, metro, tram of RandstadRail.

Met prijzen variërend van € 0,10 tot € 0,30 per minuut concurreren de tarieven met de kosten voor het openbaar vervoer. Een interessant alternatief dus, als je op een duurzame manier naar je werk of studie wilt reizen. Er zijn verschillende mogelijkheden om een ​​fiets te pakken. Donkey Republic biedt fietsen en e-bikes aan, Uber JUMP beschikt enkel over e-bikes en MoBike biedt fietsen aan. Voor een vast bedrag vanaf € 13,50 per maand huur je bij Swapfiets je eigen fiets. Fiets kapot? Swapfiest zet binnen een dag gratis een nieuwe voor je deur.

Fietsenwinkels

Op campus Woudestein vind je een fietswinkel aan de Institutenlaan (Tinbergen Building (H)). Openingstijden: maandag tot vrijdag, 8.00 uur - 17.00 uur. Contact de fietswinkel via e-mailadres campusbikes@czwaan.nl of telefoonnummer (010) 40 88550.

Fietsenmaker

Fiets kapot? In het Erasmus MC bevindt zich een fietsenmaker in de kelder van het He-gebouw, open op maandag-, dinsdag- en woensdagochtend.

Geen zin om te trappen? Geen zorgen, Felyx biedt e-scooters aan die je met een app kunt huren. Je vindt de e-scooters op drie verschillende stands op de campus: altijd een e-scooter in de buurt! Is er geen Felyx beschikbaar? GO Sharing en CHECK bieden goedkopere alternatieven aan.

Het openbaar vervoer is in Rotterdam goed geregeld. Ook zijn parkeervergunningen in de stad schaars en erg duur. We adviseren je daarom je auto niet mee naar Rotterdam te nemen wanneer je hier komt wonen en studeren. Heb je toch een auto nodig? Met StudentCar kun je per uur een auto huren. Je kunt de auto ophalen op campus Woudestein.

Openbaar vervoer in Rotterdam

Neem alvast virtueel een kijkje.

Metro Wilhelminaplein

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen