Vind jouw bacheloropleiding

Wij helpen jou graag bij het maken van een goede studiekeuze. Vind hier algemene informatie, tips en een overzicht van onze studiekeuzetools en voorlichtingsactiviteiten.

Heb jij hulp nodig bij het maken van een goede keuze of ben je op zoek naar tips over een goede voorbereiding? Bekijk dan eens één van de filmpjes hieronder:

 • Hoe kies ik een studie
  Een goede studiekeuze maken is nog niet zo makkelijk, in deze sessie wordt een stappenplan gegeven zodat jij een goede start kan maken met je studiekeuzeproces.
 • Verschil tussen VO en WO
  Het voortgezet onderwijs verschilt qua onderwijs en werkhouding best flink van de universiteit. In deze sessie worden de belangrijkste verschillen uitgelegd zodat je weet wat je te wachten staat.
 • Hoe bereid ik me voor? 
  De overstap van het VWO naar de universiteit is voor veel leerlingen een grote stap. Een goede voorbereiding kan enorm helpen. In deze sessie geven we je tips hoe jij je het best kan voorbereiden op studeren aan de universiteit.
 • 4 kenmerken van een succesvolle student
  Jij wilt straks natuurlijk ook succesvol studeren. In deze sessie gaan we in op kenmerken van succesvolle studenten.
Erasmus University Rotterdam

Gebruik voor jouw keuze de studiekeuzetools van de Erasmus Universiteit Rotterdam!

Er zijn verschillende studiekeuzetools die je kunt gebruiken om je voor te bereiden op jouw studiekeuze. Hieronder is het studiekeuzeproces opgedeeld in vier stappen. In het overzicht is aangegeven welke tool past bij welke stap . Geef jezelf de tijd om door middel van verschillende activiteiten een weloverwogen studiekeuze te maken die écht bij jou past!

Weet jij nog niet welke opleiding bij je past of wat studeren precies inhoudt? Gebruik de studiekeuzetools hieronder om je te oriënteren op jouw studiekeuze:

Heb je je al georiënteerd op het studieaanbod en wil je meer weten over bepaalde opleidingen en/of de Erasmus Universiteit Rotterdam? Neem dan deel aan één van de onderstaande verkennende voorlichtingsactiviteiten:

 • Bachelor Open Dag
  Op deze dag staat onze campus in het teken van studiekiezers. Bezoek onze opleidingspresentaties, ga op een campus- of bustour of bezoek informatiemarkten en stel al je vragen aan onze studenten en studievoorlichters om het hele aanbod aan bachelorprogramma's van de Erasmus Universiteit Rotterdam te leren kennen!
 • Campus Experience
  Tijdens de Campus Experience krijg je een tour over de campus en kun je al je vragen stellen aan een student tijdens de Q&A-sessie. Het is de uitgelezen kans om onze campus goed te leren kennen.
  • Wil je graag de campus bekijken, maar ben je niet in de gelegenheid fysiek te komen? Bezoek de campus online via de Virtual Experience.

Twijfel je tussen meerdere studies, of wil je zeker zijn van je studiekeuze? Verdiep je dan met onderstaande tools in een select aantal opleidingen. Bij deze voorlichtingsactiviteiten krijg je een goed beeld van wat de studie precies inhoudt en hoe het is om jouw opleiding naar keuze te volgen:

 • Meeloopdag
  Tijdens een meeloopdag woon je een hoorcollege bij en ontvang je een informatieve opleidingspresentatie. Verder ga je aan de slag met een korte studie-gerelateerde casus en krijg je een tour over onze campus. 
 • Proefstuderen
  Sommige opleidingen laten jou via Proefstuderen verdiepend kennis maken met de studie, doordat je op een actieve manier deelneemt aan het onderwijs.
 • Chat met studenten.
  Chat met huidige studenten die de opleiding volgen en stel specifieke vragen over het programma, het studeren aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en hun ervaringen. Hieronder kun je per opleiding chatten met een student.
 • Webpagina van de opleiding en contact met opleidingsvoorlichter. 
  Heb jij een vraag over toelating of inschrijving, dan kun je het best rondkijken op de wegpagina van de opleiding of contact opnemen met de opleidingsvoorlichter. Je vindt de (contact)informatie hieronder per opleiding.

Heb jij je keuze gemaakt? Zorg dan dat jij je goed voorbereidt. Doorloop de volgende checklist:

 1. Vraag een DigID aan, deze heb je nodig voor de aanmelding in Studielink.
 2. Check de aanmelddeadline van jouw opleiding op de website van jouw gekozen opleiding.
 3. Zorg dat je op de hoogte bent van de (gewijzigde) toelatingsprocedure.
 4. Meld je aan voor je  gekozen bacheloropleiding(en) in Studielink vóór het verstrijken van de aanmelddeadline.
 5. Doe de studiekeuzecheck. Je wordt hiervoor uitgenodigd door de opleiding na aanmelding.
 6. Check of jij een Summerschool of voorbereidende module(s) dient te volgen.
 7. Check via DUO of jij recht hebt op studiefinanciering en vraag deze aan indien nodig.
 8. Schaf de spullen aan die jij nodig hebt voor je opleiding.
 9. Start met je gekozen bacheloropleiding op de gecommuniceerde startdatum!

Toelating

Bekijk de website van jouw opleiding voor de meest actuele informatie.

Alexander Santos Lima

Overzicht van onze bacheloropleidingen

Klik op een van de programma's voor meer informatie.

Klik op de opleidingsnaam voor meer informatie.

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen