Vind jouw bacheloropleiding

In deze huidige coronacrisis begrijpen we dat het moeilijk is om je te orienteren op een vervolgopleiding. Omdat dat je onze campus momenteel niet kunt bezoeken, hebben we hieronder een handig overzicht geplaatst zodat je alsnog digitaal kennis kunt maken met onze bacheloropleidingen.

Aanbod voor studiekiezers

Het coronavirus maakt dat de voorbereiding op de overstap naar de universiteit er anders uitziet dan normaal. Indien je nog een studiekeuze moet maken kan dat alleen digitaal, de fysieke voorlichtingsevenementen zijn tot het einde van het schooljaar geschrapt. Ga jij in september 2020 starten met je nieuwe opleiding? Dan ziet ook de toelatingsprocedure er anders uit omdat de eindexamens niet doorgaan. De Erasmus Universiteit Rotterdam helpt jou graag bij het maken van een goede keuze en geeft tips over hoe jij je goed kan voorbereiden zodat je zonder zorgen kan starten aan je nieuwe opleiding.

Bekijk onze tips voor de juiste studiekeuze en een goede voorbereiding.

Studiekeuze

Algemene keuze informatie

Heb jij hulp nodig bij het maken van een goede keuze of ben je op zoek naar tips over een goede voorbereiding? Bekijk dan eens een van de filmpjes hieronder:

 • Hoe kies ik een studie. Een goede studiekeuze maken is nog niet zo makkelijk, in deze sessie wordt een stappenplan uitgelegd over hoe je een goede keuze kunt maken.
 • Verschil VO en WO: Het VWO verschilt qua onderwijs en werkhouding best flink van de universiteit. In deze sessie worden de belangrijkste verschillen uitgelegd zodat je weet wat je te wachten staat.
 • Hoe bereid ik me voor. De overstap van het VWO naar de universiteit is voor veel leerlingen een grote stap. Een goede voorbereiding kan enorm helpen. In deze sessie geven we je tips hoe jij je het beste kan voorbereiden op studeren aan de universiteit.
 • 4 kenmerken van een succesvolle student: Jij wilt straks natuurlijk ook succesvol studeren. In deze sessie gaan we in op kenmerken van succesvolle studenten.

Verdiepen in een opleiding

Heb je al een idee welke opleiding bij jou past en ben je op zoek naar verdiepende informatie? Dan kun je verschillende dingen doen:

 • Lees de informatie op de website van jouw opleiding. Op de website staat veel informatie over de inhoud van de studie, de carrièremogelijkheden, de toelating en de inschrijving. Klik op de webpagina bij de opleiding van jouw keuze in het keuzemenu.
 • Bekijk de online sessie(s) van een opleiding. Om te ontdekken of een opleiding écht interessant is moet je er helemaal in duiken. Dat kan door het bekijken van een online sessie. Bekijk de mogelijkheden bij de opleiding van jouw keuze, in de komende weken zullen er steeds meer sessies online komen.
 • Meld je aan voor een virtuele meeloopdag. Tijdens deze meeloopdag ga je actief aan de slag met de studiestof en leer je meer over de opleiding. De student Ambassador beantwoord al jouw vragen en presenteert zijn/haar opleiding.
 • Chat met een van onze studenten en stel jouw vragen. Studenten kunnen hun ervaringen met de studie delen en alles vertellen over het studentenleven. (Bijna elke opleiding biedt deze mogelijkheid. Klik op de chat bij de opleiding van jouw keuze op deze pagina).
 • Mail je vraag aan de opleidingsvoorlichter. Heb jij een vraag over toelating of inschrijving, dan kun je het beste contact opnemen met de opleidingsvoorlichter. Bekijk de contactinformatie bij de opleiding van jouw keuze.
 • Loop een virtueel rondje over de campus. Wil jij een sfeerimpressie krijgen van de campus, dat kan via de virtuele campustour.

Eenmaal gekozen?

Heb jij je keuze gemaakt, zorg dan dat jij je goed voorbereid. Doorloop de volgende checklist

 • Vraag een Digid aan, deze heb je nodig voor de inschrijving.
 • Check de aanmelddeadline van jouw opleiding op de website van jouw gekozen opleiding.
 • Zorg dat je op de hoogte bent van de (gewijzigde) toelatingsprocedure.
 • Schrijf je in.
 • Doe de studiekeuzecheck. Je wordt hiervoor uitgenodigd door de opleiding na inschrijven.
 • Check of jij een summerschool of voorbereidende module kunt volgen.
 • Schaf de spullen aan die jij nodig hebt voor je opleiding.

Start van de opleiding

Hoe de toekomst eruitziet is voor velen van ons nog onduidelijk. Wat er ook gebeurt, jouw opleiding gaat na de zomer sowieso van start. Momenteel wordt al het onderwijs van de EUR digitaal aangeboden. Ook wordt er op afstand hulp geboden aan studenten op het platform Are you OK out there? Studenten vinden hier onder andere handvatten om online studeren makkelijker te maken, betrouwbare modules en diensten op het gebied van mentaal welzijn, bewegingsactiviteiten, activiteiten voor maatschappelijk welzijn en een hulplijn voor degenen die een luisterend oor zoeken.

Toelating

Aangezien de centrale examens niet doorgaan verandert ook de toelatingsprocedure. Bekijk de website van jouw opleiding voor de meest actuele informatie.