Duits

Eine neue Sprache lernen, bedeutet eine neue Welt zu entdecken

Heb je de Duitse taal nodig voor je studie of loopbaan? Ga je binnenkort op reis en wil je je verstaanbaar maken? Of wil je Duits leren vanwege een andere reden? Het LTC helpt je graag op weg! Het volledige aanbod Duits voor cursisten met een academische achtergrond (HBO/WO) vind je hier:

Taalcursus

Voor de cursussen Duits werkt het LTC samen met het Goethe Institut Rotterdam. Het Goethe Institut biedt cursussen aan op het gebied van de Duitse taal en cultuur. Voor EUR-studenten zijn met name de Allgemeinsprachliche Kurse van belang. 

Als student of medewerker van de Erasmus Universiteit kun je een jaarlicentie aanschaffen voor het online programma Rosetta Stone. Met dit programma kun je zelfstandig en online de Duitse taal leren. Dat vraagt wel discipline en doorzettingsvermogen. Het online programma is ook geschikt voor het op peil houden van je taalbeheersing. Goed om te weten is dat alle taalvaardigheden, zoals spreken, luisteren, lezen en schrijven, aan bod komen. Driemaal per jaar (15 januari, 15 april en 15 oktober) worden er licenties verstrekt. Er is geen afsluitend examen en je ontvangt geen certificaat.