Oratie

Inaugural speech Filip Vermeylen

Het Bureau van de Pedel is het aanspreekpunt voor alle ceremoniële zaken die betrekking hebben op de oratieplechtigheid.

Contact

E-mailadres
pedel@eur.nl
Telefoonnummer
(010) 408 1006
Kamer
Kamer A1-05 (nabij de Senaatszaal)
Ruimte
Erasmus Building

Bezoekadres:
Complex Woudestein, Erasmus Building

Route en bereikbaarheid

Bezoektijden:
maandag t/m vrijdag tussen 9.30 en 13.00 uur (of op afspraak)

 

Locatie en datum

De oratiedatum wordt via de pedel vastgesteld. Oraties vinden doorgaans plaats op vrijdag om 16.00 uur in de aula van het complex Woudestein. De datum moet met de decaan van de betreffende faculteit worden afgestemd.

Uitnodiging

De universiteit stuurt een officiële uitnodiging voor de oratie naar de hoogleraren en emeriti van de Erasmus Universiteit en de bestuursorganen. Een kopie van de adreslijst is verkrijgbaar bij de pedel. U of uw vakgroep zorgt zelf voor de verzending van privé-uitnodigingen en uitnodigingen voor medewerkers van de vakgroep/afdeling. Daarvoor kunt u de officiële uitnodiging gebruiken.

Uiterlijk zeven weken voor de datum van de oratie geeft u aan de pedel de titel van uw rede en het aantal privé-uitnodigingen dat u wilt versturen. Die zijn na een week klaar om te versturen. De kosten van de uitnodigingen en verzenden zijn voor rekening van de faculteit.

Boekje van de oratie

Van de rede worden 250 tot 400 exemplaren beschikbaar gesteld aan de universiteit. Een vergoeding van de drukkosten valt onder een eventuele facultaire vergoedingsregeling. Informatie hierover is verkrijgbaar bij het faculteitsbureau.
De verspreiding van de boekjes moet u zelf verzorgen.

Toga

De toga’s van de Erasmus Universiteit worden gemaakt door Toga Atelier Schout uit Rotterdam (010) 2450766 of info@toga-atelierschout.nl De levertijd van een toga is ongeveer 12 weken.
Bent u hoogleraar (geweest) op een andere universiteit, dan mag u die toga blijven dragen.

Protocol op de dag van de oratie

U en uw partner worden een kwartier voor aanvang van de plechtigheid door de rector ontvangen in de Rectorskamer (kamer A1-20). Daar verzamelen zich ook de andere deelnemers aan het cortège: hoogleraren en leden van bestuursorganen van de universiteit. Deelname aan het cortège door hoogleraren van buiten Rotterdam, in toga, wordt op prijs gesteld. Partners van deze hoogleraren kunnen deelnemen aan het partnercortège en verzamelen zich ook in de Rectorskamer. Voor familie of andere speciaal genodigden worden plaatsen in de zaal gereserveerd.

Uw partner wordt vanuit de Rectorskamer, met de partners van de rector en de decaan van de betrokken faculteit, gevolgd door overige aanwezige partners, naar de zaal begeleid. Uzelf loopt voorop in het cortège tussen de rector magnificus en de voorzitter van het College van Bestuur de aula in. U neemt plaats op de voorste rij links, waar ook de andere hoogleraren plaatsnemen. De rector zal u vervolgens kort inleiden, waarna u het podium betreedt om uw rede van ongeveer 45 minuten uit te spreken.

Na uw rede verlaat het cortège de zaal, in dezelfde volgorde als bij binnenkomst, nadat uw partner met de partners van de deelnemers aan het cortège de zaal hebben verlaten. Vervolgens recipieert u met uw partner voor de ingang van de Senaatszaal (boven aan de trappen van de hal voor de aula). Indien u dat wenst dient u zelf voor een receptieboek te zorgen. De receptie vindt plaats in de hal voor de aula.

Contact met de media

Enkele weken voor de oratie wordt u benaderd door een persvoorlichter van de universiteit of faculteit, voor het leveren van materiaal voor een persbericht over uw rede. Het persbericht wordt ruim een week van tevoren opgenomen in de digitale nieuwsbrief van de EUR en geplaatst in de digitale perskamer. Mocht u uw bericht ook naar vaktijdschriften of eigen persrelaties willen laten sturen, dan kunt u adressen doorgeven aan de medewerkers van persvoorlichting.
T (010) 408 1216
E press@.eur.nl

Audiovisuele ondersteuning

Wanneer u bij uw rede gebruik wilt maken van audiovisuele apparatuur, kunt u uiterlijk veertien dagen voor de datum van de oratie contact opnemen met de Afdeling Room & Facilities Bookings op Woudestein.

Contact:
T (010) 408 1107
E rfb@eur.nl

Fotograaf

Voor een fotoreportage van uw oratie kunt u eventueel contact opnemen met
Frank van der Panne.
M 06 13 21 3709
E fotovanderpanne@kpnmail.nl
Of
Chris Gorzeman.
M 06 53 55 6929
E www.phdphoto.nl

Kinderen

Gezien het plechtige karakter van de bijeenkomst raden wij het af om kinderen onder de 6 jaar naar de oratie mee te nemen.

Receptie

Voor de organisatie van een receptie op Woudestein kunt u een afspraak maken met de EUR cateraar Vitam.
T (010) 408 2415
E banqueting@catering.efb.eur.nl

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen