Societal Impact of AI (AiPact)

Artificiële intelligentie voor mens en maatschappij
colours header

Of het nu gaat om boodschappen doen, daten, het organiseren van ons werkleven of het streamen van een Netflixserie, artificiële intelligentie (AI) heeft ons dagelijks leven al enorm veranderd - zowel op persoonlijk als op professioneel vlak. Wat betekent dat voor ons als individuele burgers en voor de samenleving als geheel? Wat kunnen we in de toekomst verwachten en hoe kunnen we het potentieel van AI benutten en tegelijkertijd de risico's tot een minimum beperken?

Dit Erasmus-initiatief is gericht op innovatief en interdisciplinair onderzoek en onderwijs op het gebied van AI waarbij mens en maatschappij centraal staan. Samen met de belangrijkste belanghebbenden stellen we de verwachtingen vast voor toepassingen van AI die de samenleving ten goede komen. Door het stellen van verwachtingen proberen we het publiek te betrekken bij de snel evoluerende integratie van AI in de samenleving.

Volg de Erasmus AiPact LinkedIn en de event calendar voor de laatste updates over AI en de samenleving!

We richten ons op vier belangrijke domeinen van onze samenleving, waarbij we transversale hete hangijzers aansnijden zoals stedelijke AI, AI street art, duurzaamheid, gelijke kansen, diversiteit en inclusie.

AICON verbindt bewoners, kunstenaars en wetenschappers met artificiële intelligentie (AI)

Onze doelstelling is om AI begrijpelijk én toegankelijk maken voor iedereen.

AICON

AiPact Spore Fund

Wij nodigen wetenschappers uit een aanvraag in te dienen voor sponsoring van onderzoeksactiviteiten.

Students walking through hallway Sanders Building

AiPact LinkedIn

Volg het Erasmus AiPact LinkedIn voor de laatste updates over AI en de maatschappij!

EUR studenten in Polak werkgroep

Samenwerkingen

Het Erasmus Initiatief ‘Societal Impact of AI’ (AiPact) maakt deel uit van het Erasmus Centre for Data Analytics (ECDA). We bouwen aan structurele samenwerkingen met Erasmus MC, TU Delft en de gemeente Rotterdam, bijvoorbeeld door mee te werken aan de initiatievenCentre for Bold Cities, Cultuurcampus Rotterdam, Resilient Delta, Healthy Start, and Convergence for Health and Technology.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen