European University Foundation

Campus Woudestein

De Erasmus Universiteit Rotterdam is als eerste Nederlandse universiteit in 2019 lid geworden van de European University Foundation (EUF). Doel van dit netwerk van twintig universiteiten is het versnellen van de modernisering van het hoger onderwijs in Europa. Diversiteit en sociale rechtvaardigheid staan centraal bij EUF, dat nauw samen met de Europese Commissie, het Europees Parlement en de Europese Investeringsbank.

Modernisering hoger onderwijs

De leden van EUF willen vooroplopen bij het vormgeven van het EU-beleid in het hoger onderwijs, met name voor het digitaal hoger onderwijs, mobiliteit en inzetbaarheid van studenten en beleidsinnovatie. Veel van de innovaties in het Erasmus + -programma zijn terug te voeren op werk door de EUF. Het gaat dan vooral om het idee om eenmaal per studiecyclus in het buitenland te studeren. Ook het in Europa geïntroduceerde online-systeem voor het leren van talen is gemodelleerd naar het voorbeeld van de EUF.

Studentenuitwisseling

De Erasmus Universiteit werkt al sinds 2016 samen met EUF, in het project 'Online Learning Agreement' (OLA). De OLA is een digitale tool die de voorbereiding van de studentenuitwisseling gemakkelijk te beheren maakt, papierwerk vermindert en het voor studenten en medewerkers eenvoudiger maakt om een Erasmus + -beurs aan te vragen. De EUR is ook projectpartner in het OLA +, dat zich richt op de ontwikkeling van een 'Erasmus Dashboard' en het verbinden en integreren van verschillende diensten binnen het Erasmus + -programma.

Erasmus+ 2021

Als lid van de EUF-stuurgroep is de EUR betrokken bij de ontwikkeling van het nieuwe Erasmus + -programma, dat in 2021 van start zal gaan. Ook biedt het lidmaatschap de mogelijkheid om zich in te zetten voor onderwijsgerelateerde thema's in Brussel.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen