Anne van Keulen

Ik voel me door de kleinschaligheid echt gezien en de lijntjes zijn kort.
Anne van Keulen
Student master Aansprakelijkheid en Verzekering 2019-2020

In september 2019 ben ik begonnen met de master Aansprakelijkheid en Verzekering en de tijd is voorbij gevlogen. Met het eerste vak Onderzoekspracticum zijn we gelijk in het diepe gegooid, dat was voor mij als Nijmeegse bachelorstudent wel even wennen. Toch heb ik het als zeer positief ervaren, want alle vaardigheden die ik toen heb opgedaan zijn voor mijn verdere carrière van waarde.

Doordat we met 23 studenten zijn leerden we elkaar al snel goed kennen, net als de begeleiding. Ik voel me door de kleinschaligheid echt gezien en de lijntjes zijn kort. De studiereis naar Londen heeft erg bijgedragen aan het groepsgevoel, want naast het inhoudelijke programma, zoals het bezoeken van Lloyds en de High Courts of Justice, was het ook ontzettend gezellig!

Ik vond de Capita-vakken aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht heel verdiepend. Het was een intensieve periode, omdat bijna alle colleges op locatie door professionals worden gegeven. Dit was soms best vermoeiend, maar ook een bijzondere ervaring; we reisden het hele land af en leerden zo in een korte tijd veel over deze rechtsgebieden en de kantoren. 

Een van de dingen waar ik het meeste naar uit keek waren de stages. Tijdens de Capita-vakken heb je al met veel bedrijven en advocatenkantoren kennis gemaakt, waardoor je al een beeld kan vormen waar jij je het beste op je plek zal voelen. Het lopen van de stage voelt een beetje als kers op de taart. Tijdens de stage word je betrokken bij de praktijk, en door alle reeds opgedane kennis ben je in staat om mee te draaien. Dat is heel leerzaam en heel leuk!