Arnout Boot

Deze masterspecialisatie heeft me inzicht gegeven in de betekenis van het mens-zijn, met alle perfecties en imperfecties van de mens.

Arnout Boot

Alumnus Brain and Cognition

Als masterstudent Brein en Cognitie heb ik meer geleerd over de biologische basis van het brein, de cognitieve processen die betrokken zijn bij het gebruik van taal en hoe we mentaal onze omgeving indelen en verbeelden.

Ik heb voor deze opleiding gekozen, omdat ik dit onderzoeksveld prikkelend vind. Het onderzoeksveld van het menselijk brein is een grotendeels ondergewaardeerd onderzoeksveld. Ik zou mijzelf omschrijven als een denker die zich graag onderdompelt in processen waarbij oplossingen gevonden moeten worden. Deze masterspecialisatie richt zich op de wetenschappelijke achtergrond van theoretische concepten. Dat houdt onder andere in: hoe behalen onderzoekers hun resultaten?

In plaats van het slechts passief opnemen van kennis, werd ik tijdens het programma aangemoedigd om kritisch te denken en in mogelijkheden te denken om de juiste antwoorden te vinden.

Ik kreeg de kans om zelf een onderwerp voor mijn onderzoeksthesis te kiezen. Ik ben een muziekliefhebber en een muzikant. Daarom wilde ik graag meer weten over de cognitieve, biologische processen die verbonden zijn aan de wijze waarop muziek verwerkt wordt in het brein.

Momenteel doe ik als promovendus onderzoek naar het gebruik van social media in relatie tot cognitie en linguïstiek. Voor mij heeft de keuze voor masterprogramma geweldig uitgepakt. Het heeft me een sterke basis gegeven om mijn carrière als wetenschapper te starten.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen