Bianca Jadoenath over Effectief beïnvloeden

Als je in je functie wordt uitgedaagd om mensen mee te krijgen om resultaat te behalen, sluit deze training perfect aan. Je leert hier om jouw ideeën en standpunten helder over te brengen en anderen te motiveren.  
Bianca Jadoenath
Beleidsmedewerker Institute of Social Studies (ISS)

Wat is het belangrijkste inzicht dat je hebt meegenomen uit de training? En hoe helpt dit inzicht jou in je dagelijkse werk?

Hoe je op natuurlijke wijze zaken voor elkaar kunt krijgen en draagvlak kunt creëren. Ik heb duidelijke inzichten gekregen  door middel van de theoretische modellen, en handvatten die mij kunnen helpen om effectief te beïnvloeden. Ik weet nu veel beter hoe ik anderen kan overtuigen van mijn ideeën. Ik ben bewuster van mijn eigen stijl, het effect op anderen en hoe ik mijn beïnvloedingsvaardigheden op de juiste manier kan inzetten.

Je hebt de training deels online gevolgd, kun je iets vertellen over hoe je dit ervaren hebt?

Onze laatste trainingsdag was online. Dit is goed bevallen, wat betreft samenwerking en dynamiek mede doordat we al twee trainingsdagen in persoon hadden gevolgd. Dit maakte de online sessie voor mij wat makkelijker en natuurlijker. In de eerste twee sessies heb ik dan toch op zekere hoogte een vertrouwensband opgebouwd en dat maakt de opdrachten en rollenspellen online ook wat soepeler. Verder was de sessie online goed voorbereid en goed te volgen (inclusief de nodige pauzes). Ook de rollenspellen met de acteur waren online heel goed te doen.

Zou je de training aan collega`s aanraden en zo ja, waarom?

Ik zou de training zeker aanbevelen, al is het maar om de theorieën en stijlen mee te krijgen. Leerzame onderdelen tijdens de training zijn onder andere de rollenspellen, het oefenen van de theorieën en stijlen met de acteur, het observeren van anderen en het geven en ontvangen van feedback. Hierdoor krijg je inzicht in de stijlen die je verder kunt ontwikkelen en je oefent met diverse (non)verbale beïnvloedingsvaardigheden. Als je in je functie wordt uitgedaagd om mensen mee te krijgen om resultaat te behalen, sluit deze training perfect aan. Je leert hier om jouw ideeën en standpunten helder over te brengen en anderen te motiveren.