Christel Theunissen over Leidinggeven aan professionals

Je leert weer op een andere manier, in je rol van je leidinggevende, te kijken naar je kwaliteiten en valkuilen.

Dr. Christel Theunissen

Senior Research Policy Officer ESHCC

Waarom heb je gekozen voor de training Leidinggeven aan professionals?

In september 2020 ben ik als senior beleidsmedewerker onderzoek begonnen bij de Erasmus School of History, Culture and Communication. Het Research Office bestond op dat moment uit twee personen, een projectmanager en ik. Al snel bleek dat uitbreiding nodig was. Ondertussen bestaat het Research Office uit zes personen en een zevende, voorlopig ook laatste, teamlid wordt binnenkort geworven. Terwijl ik in eerste instantie geen leiding zou gaan geven, veranderde dit idee al in het najaar. Nu heb ik behalve mijn beleidstaken de dagelijkse leiding over het Research Office en leg ik verantwoording af aan de vice decaan onderzoek. Omdat ik nauwelijks ervaring had op het gebied van leidinggeven, vond ik een training een logische zet. De training Leidinggeven aan professionals sloot mooi aan bij mijn wensen.

Wat zijn de belangrijkste inzichten die je hebt meegenomen uit de training? En hoe helpen deze inzichten jou in je werk?

De belangrijkste inzichten hebben vooral betrekking op mezelf. Je leert weer op een andere manier, in je rol van je leidinggevende, te kijken naar je kwaliteiten en valkuilen. Elke dag met een open blik de wereld in stappen, ook op het werk. Want iets wat voor jou heel normaal is, hoeft helemaal niet zo gewoon te zijn voor een ander. Daarbij moet je ook steeds bij jezelf te raden blijven gaan: waar voel ik me prettig bij en waar liggen mijn grenzen. De praktische handvatten die geboden werden tijdens de training, zoals gesprekstechnieken en het alom bekende rollenspel met de acteur, zorgen ervoor dat je het geleerde meteen in je werk kunt toepassen.

Zou je de training aan collega`s aanraden?

Ik zou de training zeker aanbevelen aan collega’s die starten in een leidinggevende rol. Niet alleen heb ik veel nuttige kennis opgedaan tijdens de training, ook leerde ik een aantal collega’s kennen die een soortgelijke functie binnen de EUR hebben. Terwijl ik de meeste van hen niet bij mijn dagelijkse werkzaamheden tegenkom, is de training dermate intensief dat er een band is ontstaan. Ik weet dat ik bij een aantal voortaan terecht kan met vragen, om te sparren of gewoon een praatje.      

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen