Emma Dingemanse

Zowel de opgedane juridische kennis als het voorproefje van de praktijk komen samen in de twee stages die je gaat lopen.
Emma Dingemanse
Student master Aansprakelijkheid en Verzekering 2019-2020

Mijn naam is Emma Dingemanse en in september 2019 ben ik gestart met de master Aansprakelijkheid en Verzekering. De master Aansprakelijkheid en Verzekering sprak mij aan door de kleinschaligheid en kwaliteit van het onderwijs en de diverse masterclasses. Inmiddels zijn we al vele maanden verder en is de tijd echt voorbij gevolgen.

In het eerste blok Onderzoekspracticum word je vanaf dag één uitgedaagd om jouw onderzoekvaardigheden te verbeteren en kritisch naar diverse juridische vraagstukken te kijken. Door de kleinschaligheid kan je gericht vragen stellen aan de professoren en leer je veel van jouw medestudenten. De kennis die je in dit blok opdoet, kan je vervolgens toepassen tijdens het schrijven van jouw scriptie. Vanaf het begin van de master wordt aandacht besteed aan de master scriptie en is er persoonlijke begeleiding. Het eerste blok wordt afgesloten met de studiereis naar Londen, waar het in ons jaar naast het bezoeken van diverse Londense kantoren en Lloyds vooral erg gezellig was.

Gedurende de twee Capita vakken in het tweede blok komen diverse leerstukken aangaande het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht aan bod. Deze periode vond ik zelf erg intensief door de vele kantoorbezoeken door het hele land. Tegelijkertijd vond ik dit een van de leukste periodes door het grote enthousiasme van de vele kantoren. Op deze manier krijg je een goed beeld van de diverse advocatenkantoren en verzekeraars en word je klaargestoomd voor je verdere loopbaan.

Zowel de opgedane juridische kennis als het voorproefje van de praktijk komen samen in de twee stages die je gaat lopen. Door zowel stage te lopen bij een advocatenkantoor als bij een verzekeraar, ervaar je hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Zelf ben ik hierdoor alleen maar enthousiaster geworden over het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht!