Inge Meuleman

Current facets (Pre-Master)

Aan het begin van ieder college wordt gediscussieerd over actualiteiten op het gebied van zorg die zijn opgevallen en er worden er ook verschillende colleges verzorgd door gastdocenten, waar voorbeelden uit de praktijk uitgebreid behandeld worden.
Inge Meuleman
Student Erasmus School of Law

Na mijn bachelor te hebben afgerond in Utrecht, werd het tijd om mij te oriënteren op een master. De keuze voor de master Recht van de Gezondheidszorg was al snel gemaakt. Deze master maakt het mogelijk om mijn twee passies, het recht en de zorg, met elkaar te kunnen combineren.

Wat mij enorm aanspreekt in deze master is het feit dat de vraagstukken die worden behandeld, nauw verweven zijn met de actualiteit. Zo wordt er aan het begin van ieder college gediscussieerd over actualiteiten op het gebied van zorg die zijn opgevallen, maar worden er ook verschillende colleges verzorgd door gastdocenten, waar voorbeelden uit de praktijk uitgebreid behandeld worden. Hierdoor begint de behandelde stof echt te leven, waardoor het ook makkelijker te begrijpen is.

Hoewel het aantal studenten die deze master volgen per jaar toeneemt, is de relatieve kleinschaligheid van deze master ook een groot pluspunt. Hierdoor is het mogelijk om de bovengenoemde discussies te voeren met medestudenten, maar zorgt dit ook voor goede, persoonlijke begeleiding vanuit de sectie.

Leuk om te weten: deze master kent haar eigen dispuut, het Rotterdams Gezondheidsrecht Dispuut. Als lid van dit dispuut maak je kennis met het gezondheidsrecht in de praktijk door tal van activiteiten bij te wonen, zoals kantoorbezoeken, sollicitatietrainingen en een studiereis, maar leer je ook gemakkelijker medestudenten en alumni kennen. Ook kun je er voor kiezen je actief in te zetten door in een commissie te gaan of, zoals ik, een bestuursfunctie te vervullen. Een waardevolle toevoeging aan je master aan de Erasmus Universiteit!