Jens van Amersfoort

Jens van Amersfoort
Tijdens de Togamaster heb ik geleerd om goed samen te werken en te denken vanuit meerdere disciplines, een eigenschap die eigenlijk iedere moderne jurist zou moeten hebben.

Jens van Amersfoort

Alumnus Toga aan de Maas 2017-2019

Mijn naam is Jens van Amersfoort en ik heb de Togamaster gevolgd in combinatie met de master Strafrecht.

Ik heb de Togamaster ervaren als de perfecte aanvulling op mijn basismaster Strafrecht. Toga aan de Maas bood mij de (praktische) verdieping, die de basismasters veelal niet kunnen bieden. Zo heb ik tijdens de Togamaster gedurende 1,5 jaar kunnen werken aan mijn juridische schrijf-, pleit- en presentatievaardigheden en heb ik veel kennis opgedaan van o.a. het privaat-, straf- en internationaal recht, middels de aangeboden masterclasses. Op deze wijze heb ik geleerd om diverse vraagstukken vanuit verschillende (rechts)disciplines te bekijken (en op te lossen!). Het meest enthousiast ben ik over de stage die in het tweede jaar van de Togamaster aan bod komt. Dit brengt een unieke kans met zich mee om bij één van de 25 beste juridische associates stage te lopen voor de duur van 12 weken. Dit vind ik het grootste verschil met de basismasters, waarbij doorgaans geen plek is om tijdens je master praktische ervaring op te doen (zonder studievertraging op te lopen). Daarnaast begin je op je stageplek al met een goed netwerk, aangezien je hier al vaker bent geweest door de masterclasses die op locatie plaatsvinden. Het is niet voor niets dat sommige studenten direct aan de slag kunnen na hun stage!

Ik ben op dit moment werkzaam als interventiejurist op de ZSM bij het Openbaar Ministerie. Tijdens de Togamaster heb ik geleerd om goed samen te werken en te denken vanuit meerdere disciplines, een eigenschap die eigenlijk iedere moderne jurist zou moeten hebben. Geïsoleerde casussen, zoals wij die vaak op tentamens kregen, bestaan helaas zelden. Ik merk dan ook dat ik in mijn werkzaamheden profiteer van deze brede blik en dat ik daardoor meer oog heb voor het gehele plaatje – hoe zit het namelijk met de positie van het slachtoffer in het strafrecht? En hoe verloopt de schadevergoeding binnen het strafrecht? Wat doe je als de politie er één deur naast zat tijdens een inval (en deze persoon zich meldt voor een schadevergoeding van zijn kapotte deur)? Daarnaast hebben de juridische vaardigheden die worden aangeleerd tijdens de Togamaster mij een kickstart gegeven toen ik eenmaal begon met werken. Ik had namelijk al vele processtukken voorbij zien komen of zelf moeten maken voor de master.

Mijn tip aan huidige en aankomende masterstudenten is: doe zoveel mogelijk (verschillende) ervaringen op en wees niet bang om fouten te maken. Denk na over een tussenjaar, een stage of een uitwisseling: dit zijn waardevolle ervaringen die je helpen de juiste keuzes te maken tijdens of na je studie!

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen