Lize van de Werken

Het onderwijs is intensief en vergt veel tijd en energie, maar dat is ook precies wat de master zo leerzaam en waardevol maakt.
Lize van de Werken
Student master Arbeidsrecht 2019-2020

Mijn naam is Lize van de Werken. Momenteel zit ik in de afrondende fase van de master Arbeidsrecht. Voor deze master heb ik eerst de hbo-studie rechten en een pre-master Rechtsgeleerdheid aan de Radboud Universiteit in Nijmegen afgerond. In Nijmegen heb ik tevens de master Burgerlijk Recht gevolgd. Tijdens die brede master kwam ik erachter dat ik het arbeidsrecht het allerleukst vind. De dynamiek van het arbeidsrecht en het sociale aspect ervan spreken mij aan. Het volgen van de hoog aangeschreven specialisatiemaster Arbeidsrecht in Rotterdam stond dan ook hoog op mijn lijstje.

Mijn ervaring met de master Arbeidsrecht is heel goed. Allereerst spreekt de kleinschaligheid van de master mij aan. Samen met dertig gemotiveerde medestudenten stap je in de - zoals prof. Ruben Houweling het noemt - rollercoaster en vliegt het jaar voorbij. Het onderwijs is intensief en vergt veel tijd en energie, maar dat is ook precies wat de master zo leerzaam en waardevol maakt. Ook mijn ervaring met de docenten is goed. Door de vele gastcolleges krijg je elke keer college van een echte expert op dat deelgebied van het arbeidsrecht. De docenten beschikken over veel relevante werkervaring, zijn persoonlijk betrokken en erg toegankelijk.

De combinatie tussen het volgen van colleges en de vele praktijkbezoeken maken het onderwijs afwisselend. Gedurende het hele jaar maak je kennis met diverse advocatenkantoren, de rechterlijke macht en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Door de vele bezoeken heb je de mogelijkheid te ondervinden wat jouw voorkeur heeft voor een toekomstige werkplek en werkzaamheden.

Als jouw interesse bij het arbeidsrecht ligt, dan is de master Arbeidsrecht een aanrader. Het is een jaar heel hard werken, maar dat is het meer dan waard. Het jaar heeft mijn verwachtingen overtroffen en heeft mij goede energie gegeven om in de toekomst met het arbeidsrecht aan de slag te gaan!