Loes Julicher

Current facets (Pre-Master)

Loes Julicher
Rotterdam en ACW zijn een logische twee-eenheid.
Loes Julicher
Student Algemene Cultuurwetenschappen

"Toen ik in mijn examenjaar voor de keuze kwam te staan welke vervolgopleiding ik zou volgen, koos ik aanvankelijk al snel voor de studie Bedrijfskunde. Om zeker te zijn van mijn besluit deed ik mee aan een georganiseerde bijeenkomst van de Erasmus Universiteit, waar verschillende studies werden geïntroduceerd. Daar kwam ik voor het eerst in aanraking met de, voor mij tot dan toe nog onbekende, studie Algemene Cultuurwetenschappen. Dit leek mij toch ook wel erg interessant. De precieze inhoud van de studie was voor mij nog niet helemaal duidelijk, maar dat ik hier meer over wilde weten, was een vaststaand feit!"

RotterdammerT in hart en nieren

"Na lang wikken en wegen koos ik uiteindelijk toch voor Algemene Cultuurwetenschappen. Voor mij stond op dat moment al gelijk vast: deze studie moet ik in Rotterdam volgen. Natuurlijk niet alleen omdat ik een RotterdammerT in hart en nieren ben, maar ook omdat Rotterdam de perfecte uitvalsbasis is voor deze studie. Door de enorme focus op architectuur (bijvoorbeeld de Markthal en het nieuwe Centraal Station) en evenementen als International Film Festival Rotterdam en het Zomercarnaval biedt de stad veel mogelijkheden om artistieke en culturele concepten uit de wetenschap om te zetten in de praktijk. Rotterdam en ACW zijn een logische twee-eenheid."

Een gevarieerd aanbod

"In het eerste jaar werd een zeer uitgebreid en gevarieerd programma aangeboden. Wij volgden verschillende vakken op het gebied van sociologie, economie, beleid en media, maar steeds met kunst en de cultuur als centraal uitgangspunt. Juist dit gevarieerde programma trok mij aan. Ik heb altijd al een brede oriëntatie gehad en voel me op mijn plek bij dit veelzijdige aanbod. Deze brede oriëntatie in het eerste jaar maakt dat je een goede basis hebt voor de keuze van de focusgebieden in het tweede en derde jaar van de bacheloropleiding."