Sharona Lemmen

Mijn kracht ligt in het volgen en vastleggen van procedures voor de Universiteitsraad.

Sharona Lemmen

Griffier Universiteitsraad

"Als griffier van de Universiteitsraad (UR) ben ik nauw betrokken bij de verschillende onderwerpen die spelen binnen de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hoewel ik me vooral focus op processen, is het voor mij ook erg interessant om inzicht te krijgen in inhoudelijke discussies over bepaalde onderwerpen.

Voordat ik griffier werd van de UR, werkte ik als student-assistent bij de Afdeling Juridische Zaken van de EUR. In deze functie kon ik mij minder inhoudelijk verdiepen in universiteitsbrede onderwerpen. Als griffier – en medewerker van Bestuurlijke Zaken – kan dit wel en kom ik ook meer te weten over de totstandkoming van het beleid van de EUR." 

Samenwerking CvB en Universiteitsraad

"Daarnaast ben ik als griffier betrokken bij de samenwerking tussen de Universiteitsraad en het College van Bestuur. Het spanningsveld en de samenwerking tussen de medezeggenschap en het College van Bestuur ontwikkelingen zich continu en dat is spannend om te zien. Samen proberen de Universiteitsraad en het College van Bestuur het beleid van de EUR te verbeteren en de EUR verder te brengen. Samen met mijn collega's probeer ik dit proces te ondersteunen.

Als jurist – ik ben in juni afgestuurd aan de Erasmus School of Law – leg ik mijn focus graag op wetten, reglementen en de procedures die daaruit voortvloeien. Het overgrote deel van de Universiteitsraad heeft geen juridische achtergrond. Dat betekent dat ik een grote rol speel in de interpretatie van de wetten en reglementen. Mijn kracht ligt daarbij in het volgen en vastleggen van procedures voor de UR, waardoor de ondersteuning steeds beter wordt.

Ik wil de Universiteitsraad graag zo goed mogelijk te ondersteunen om de UR daarmee te helpen de EUR vooruit te brengen."

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen