Steffen Kalverboer

Current facets (Pre-Master)

Het sterke internationale karakter van de studie gaf een perfecte start in het aangaan en onderhouden van nieuwe relaties met klanten en leveranciers
Steffen Kalverboer
Afgestudeerd Bachelor in Bedrijfskunde

"Het sterke internationale karakter van de studie gaf een perfecte start in het aangaan en onderhouden van nieuwe relaties met klanten en leveranciers"

Ik ben Steffen Kalverboer, ondernemer en alumnus van Bedrijfskunde, afgestudeerd in 2003 met als specialisatie Strategisch Management. Direct na mijn studie heb ik Creator Meeting Support opgericht, een toeleverancier van support producten voor internationale congressen en evenementen. De studie Bedrijfskunde heeft veel betekend voor mij en mijn carrière als ondernemer. Het sterke internationale karakter van de studie gaf een perfecte start in het aangaan en onderhouden van nieuwe relaties met klanten en leveranciers. Daarnaast vormen de brede inhoudelijke opzet en praktisch insteek middels cases, een uitstekende voorbereiding op alle aspecten van het internationale zaken doen. Strategische en financiële planning, personeelsbeleid, productinnovaties, marktintroducties; je ontwikkelt overal kennis en affiniteit voor, om het na je studie direct te kunnen gebruiken en verder door te ontwikkelen. Zeker met opzetten van mijn eigen bedrijf komt dit zeer goed van pas. Ook binnen andere bedrijven en organisaties ben je snel een allrounder, met toch altijd een specialisme.

De economische diversiteit, schaal en dynamiek van de stad Rotterdam maken het een perfecte plek om Bedrijfskunde te studeren. Of het nou gaat om grote multinationals, specialistische bedrijven of creatieve start-ups, alles vind je in deze stad. Ook na de studie Bedrijfskunde blijf ik in contact met oud mede-studenten en RSM, middels het uitgebreide Alumni beleid en natuurlijk ook in vele zakelijke omgevingen in binnen- en buitenland.