Susan Tjong

Ik vind het fijn dat de master Financieel recht niet alleen kijkt naar de juridische, maar ook naar de (bedrijfs)economische en zelfs naar de maatschappelijke aspecten van financiële transacties.
Susan Tjong
Alumna

“Tijdens mijn studie Economie aan de ESE heb ik het altijd interessant gevonden wat de juridische aspecten zijn achter bepaalde transacties. De theorieën en berekeningen achter die transacties werden uitgebreid uitgelegd, maar dat de optimale uitkomsten door wet- en regelgeving anders is, werd nauwelijks toegelicht. Na mijn bachelor ben ik daarom ook op zoek gegaan naar een master die meer inzicht zou geven in de juridische aspecten en zo ben ik terecht gekomen bij de master Financieel recht.

De master Financieel recht is een brede opleiding. Ik vind het fijn dat het niet alleen kijkt naar de juridische, maar ook naar de (bedrijfs)economische en zelfs naar de maatschappelijke aspecten van financiële transacties. De colleges worden bovendien afwisselend gegeven door zowel docenten met een economische als met een juridische achtergrond of beide. Veel van hen zijn tevens verbonden aan verschillende instanties, waardoor er veel praktijkinformatie wordt gedeeld en het duidelijk wordt dat er meerdere verschillende partijen een rol spelen bij het aangaan van financiële transacties. Hierdoor heb ik geleerd de complexiteit van deze transacties beter te begrijpen. De master Financieel recht kan ik daarom aan iedereen aanraden met interesse voor financiële markten en wat zich daarop afspeelt.”