Welmer over Koningsdag

Het mooie van tradities is dat ze mensen samenbrengen en hen trots maken op hun gemeenschap.

Welmer de Groot

Student Erasmus Medisch Centrum

Koningsdag (27 april) is een nationale feestdag in Nederland ter gelegenheid van de verjaardag van de koning. In heel het land vieren mensen Koningsdag. Ze kleden zich in oranje of in rood-wit-blauw en gaan naar vrijmarkten, concerten en lokale evenementen.

Welmer: "Toen ik klein was, hadden we op school altijd een Oranjemarkt. Ik verkocht dan tweedehands spullen en snoep en dat was het begin van mijn carrière als ondernemer. Mijn meest bijzondere herinnering aan Koningsdag is van toen ik in de keuken van het Koninklijk Paleis in Amsterdam werkte. Ik hielp bij de voorbereidingen van het koningsdagbanket, dat ter ere van zijn 50e verjaardag werd aangeboden aan de koning en zijn ongeveer 250 gasten. Dat was een geweldige ervaring. De koning heeft zijn eigen keukenbrigade, maar voor grote evenementen, zoals staatsbezoeken en Koningsdag, wordt extra personeel in dienst genomen.

Als extraatje mocht het personeel tijdens de voorbereidingen in het Koninklijk Paleis overnachten. Dat was echt heel bijzonder. Het was alsof je honderd jaar terugging in de tijd. Alles was majestueus, van het klassieke paleisinterieur tot de prachtige uniformen van de bedienden. Zelfs de zeepjes hadden kroontjes. En dan het uitzicht... Stel je voor dat je wakker wordt in een koninklijk paleis met een schitterend uitzicht op de Dam!

Op deze manier bijdragen aan de festiviteiten is mijn manier om Koningsdag te vieren. Ik vind dat leuker dan de massale feesten waarop iedereen dronken wordt. Bovendien is dronken worden niet zo handig, omdat herkansingen meestal net na alle feestelijkheden worden gepland…

Ik vind dat de EUR meer aandacht moet besteden aan universitaire tradities. Ik heb een tijdje als reserve bij de Luchtmacht gediend.en heb gemerkt dat Defensie veel tradities en vieringen kent. Het mooie van deze tradities is dat ze mensen samenbrengen en hen trots maken op hun gemeenschap. Ze ondersteunen de gemeenschapszin en dragen bij aan de ontwikkeling van een sterke band. Bovendien versterken tradities de eenheid binnen een uiteenlopende groep mensen. Op de EUR zouden we het feit dat we deel uitmaken van de EUR-gemeenschap veel vollediger moeten vieren dan we nu doen. We moeten ernaar streven tradities en feesten zo te organiseren dat alle leden van de EUR-gemeenschap kunnen deelnemen en voelen dat ze erbij horen."

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen