Binnenhavenmonitor 2019 bevestigt opkomst containerhavens

Voorkant binnenhavenmonitor 2019

De Binnenhavenmonitor 2019 laat zien dat de economische prestaties van de binnenhavens redelijk constant gebleven zijn sinds 2014. De binnenhavens in Nederland zijn goed voor een directe werkgelegenheid van 64.400 werknemers en een totale toegevoegde waarde van 12,8 miljard euro, waarvan 7,7 miljard euro directe toegevoegde waarde. 

 

Sterke stijging containerhavens

De multifunctionele industriehavens zijn de grootste bijdragers met ruim 1,2 miljard euro aan directe toegevoegde waarde; de binnenvaart in zeehavens volgt daar vlak achter. De Drechtsteden als Inland mainport hors categorie completeert de top drie met bijna 8.400 werknemers en bijna 1,1 miljard euro directe toegevoegde waarde. Verder valt op dat de economische waarde van de multifunctionele containerhaven en containerhaven sinds 2014 sterk is toegenomen: samen leveren ze ruim 1,1 miljard euro directe toegevoegde waarde en hebben ze een werkgelegenheid van 11,5 duizend werknemers. Ook de containeroverslag in binnenhavens die onder een andere categorie vallen liet in deze periode een sterkere groei zien vergeleken met overige ladingsegmenten.

 

De Binnenhavenmonitor 2019 is nu beschikbaar!

Dit blijkt uit de Binnenhavenmonitor 2019 die opgesteld is door Erasmus Centre for Urban, Port and Transport Economics (Erasmus UPT) in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW). Deze studie geeft inzicht in de economische ontwikkelingen van de binnenhavens in Nederland in 2018. Het rapport is mede tot stand gekomen door een bijdrage van de Nederlandse Vereniging van Binnenhavens (NVB) en haar leden. Het volledige rapport van de Binnenhavenmonitor 2019, dat inzicht geeft in de toegevoegde waarde en werkgelegenheid van de binnenhavens in Nederland voor het jaar 2018 is beschikbaar. Download nu de Binnenhavenmonitor 2019! Voor meer informatie over de Binnenhavenmonitor 2019 kunt u contact opnemen met Martijn Streng, senior onderzoeker haveneconomie bij Erasmus UPT. 

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen