Eerste Luchtvrachtmonitor maakt positie Schiphol helder

Luchtvracht

De branchevereniging Air Cargo Netherlands (ACN) presenteert vandaag, donderdag 21 maart, voor het eerst een Luchtvrachtmonitor. Onderzoekers van Erasmus Centre for Urban, Port and Transport (UPT) hebben de economische waarde van luchtvracht voor 2017 onderzocht. Senior onderzoeker Floris de Haan: “Dit onderzoek toont het belang aan van luchtvracht op Schiphol en onderstreept ook het belang van Nederland als vestigingsplaats voor bedrijven die gebruik maken van luchtvracht in hun wereldwijde aanvoerketens.”

De door Erasmus UPT opgestelde monitor maakt werkgelegenheid en toegevoegde waarde van luchtvracht in Nederland inzichtelijk. De onderzoekers van Erasmus UPT hanteren voor het onderzoek dezelfde methodiek waarmee al 10 jaar de zeehavenmonitor wordt uitgebracht.

Ruim 24 duizend banen
De toegevoegde waarde van luchtvracht is in 2017 marginaal lager dan in 2015. De werkgelegenheid op Schiphol en omstreken is gestegen tot 24.425 werkzame personen en de toegevoegde waarde is zo’n 2,15 miljard. Opvallend is verder dat 2/3 van de werkgelegenheid en toegevoegde waarde op Schiphol zelf wordt gerealiseerd en in mindere mate in de omliggende gemeenten.

Om de trend in luchtvracht te monitoren zal Erasmus UPT ook voor 2018 een analyse uitvoeren, zodra bedrijfscijfers hiervoor beschikbaar zijn.

Meer informatie
Voor meer informatie over de Luchtvrachtmonitor 2017 kunt u contact opnemen met Floris de Haan, senior onderzoeker luchtvaarteconomie Erasmus UPT.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen