Luchtvrachtmonitor 2018

De luchtvrachtmonitor 2018 is gepresenteerd. In de studie door Erasmus UPT senior onderzoekers Floris de Haan en Martijn Streng wordt het economisch belang van de luchtvracht in Nederland bepaald. Voor het eerst is ook de werkgelegenheid en toegevoegde waarde van de luchtvracht op en rondom Maastricht Airport meegenomen.

Werkgelegenheid en toegevoegde waarde

Het aantal direct + indirect werkzame personen op en rond Schiphol is met ruim 1.350 werkzame personen gestegen naar bijna 26.000 werkzame personen. De totale toegevoegde is met ongeveer 180 miljoen toegenomen tot 2,31 miljard euro. Het economisch belang van de luchtvracht op en rondom Maastricht is dat er 1.740 werkzame personen zijn, die samen een toegevoegde waarde realiseren van ongeveer 137 miljoen euro. Totaal komt het belang van de luchtvracht voor heel Nederland daarmee op  27.575 werkzame personen (waarvan 15.999 direct) en 2,44 miljard euro toegevoegde waarde (waarvan 1,75 miljard euro direct).

Kijkend naar de luchthaven Schiphol is te zien dat de groei van de activiteiten vooral in de omliggende gemeentes gerealiseerd wordt en niet zozeer op Schiphol Airport zelf. Lees deze en alle andere bevindingen nu in de luchtvrachtmonitor 2018. 

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen