Waarom deze studie

Klinische Technologie

Medische Technologie

Medische technologieën worden steeds belangrijker in de gezondheidszorg. Geavanceerde scans en innovatieve behandeltechnieken maken nieuwe diagnoses en behandelingen mogelijk die ziekten in een vroeger stadium kunnen opsporen en meer gericht zijn op de individuele patiënt.

Bij het gebruik van complexe medische apparatuur is alleen medische kennis van de patiënt niet meer voldoende. Kennis van de onderliggende technische principes en beperkingen van het apparaat zijn onmisbaar om tot een goede diagnose of succesvolle behandeling te komen. 

Medical Delta

De opleiding Klinische Technologie is een samenwerking tussen de Technische Universiteit Delft (TU Delft), de Universiteit Leiden (LUMC) en de Erasmus Universiteit Rotterdam (Erasmus MC). Deze drie centra van wereldniveau werken op klinisch-technologisch gebied samen in de Medical Delta. Ze ontwikkelen bijvoorbeeld 3D-prints van het menselijk lichaam, zodat chirurgen kunnen oefenen voordat ze een ingewikkelde ingreep uitvoeren. De geavanceerde onderzoeksfaciliteiten en uitgebreide kennis, maken de Medical Delta een interessante omgeving om in te studeren.

Wil je proefstuderen bij Klinische Technologie? Klik hier voor de actuele data en de mogelijkheid tot online proefstuderen.

Lees hier meer over de studie Klinische Technologie op de website van de TU Delft.

Een studie kiezen is knap lastig! Twijfel je nog over deze studie en wil je overzicht hebben? Ontvang een overzichtelijke digitale brochure van deze opleiding.

Brochure aanvragen
Nog niet helemaal zeker over je keuze? Vraag een brochure aan!

Is dit jouw studie?

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen