How to activate students

MicroLab
Two people at a meeting table, watching someone draw on a smart screen.

Inleiding

Is lesgeven soms vermoeiend? Ben jij vooral zelf hard aan het werk en je studenten niet? Schrijf je dan in voor het MicroLab “Hoe kun je studenten activeren” en leer hoe je studenten actief aan de slag zet, waardoor het leren veel effectiever wordt, en het lesgeven meer ontspannen.  Of je nou voor een grote of kleine groep studenten staat. Na het MicroLab kun je de geleerde vaardigheden direct in de praktijk brengen.

Belangrijkste Feiten & Cijfers

Type
Training
Startdatum
maandag 2 sep 2024
Tijdsduur
3 uren
Voertaal
Engels
Instructievorm
Offline
Tarief
-

Wat ga je bereiken?

 • Ontwerp activiteiten om je studenten te activeren, rekening houdend met de leerdoelen, groepsgrootte, diversiteit van de groep en jouw manier van lesgeven.
 • Leg uit hoe je studenten op een effectieve manier door een activiteit begeleidt.
 • Reflecteer op het ontwerp en de uitvoering van je activiteit.
 • Adviseer jezelf over hoe om te gaan met toekomstige onderwijsuitdagingen met betrekking tot de activering van studenten.

Startdatums

 • maandag 1 jul 2024

  Tijd: 09:30 - 12:30 Campus Woudestein - Education Lab | ☀️ MicroLab Summer Festival ☀️
  Apply
 • maandag 2 sep 2024

  Tijd: 09:30 - 12:30 Campus Woudestein
  Apply
 • dinsdag 11 feb 2025

  Tijd: 09:30 - 12:30 Campus Woudestein - Education Lab
  Apply

Doelgroep en vereiste voorkennis

Het MicroLab is bedoeld voor docenten, promovendi, tutoren of begeleiders die bewuster aan de slag willen gaan met het activeren van studenten. We behandelen activiteiten voor zowel grote als kleine groepen, dus of je nu lesgeeft in grote collegezalen of in kleine werkgroepen: dit MicroLab is geschikt. Er is geen specifieke voorkennis vereist.  

Inhoud, vorm en tijdsinvestering

Ter voorbereiding op de workshop formuleer je een eigen uitdaging met betrekking tot het activeren van studenten.  Tijdens de interactieve workshop (ongeveer 3 uur) wissel je met ander docenten goede ervaringen uit en reiken de trainers je technieken aan die je kunt inzetten om je les actiever te maken. Na afloop van de workshop heb je tools om jouw uitdaging aan te pakken: je hebt kennis over de manier waarop studenten leren, je kunt een geschikte activiteit selecteren en kunt studenten op een effectieve manier begeleiden bij deze activiteiten.   

Verdien een Edubadge

Ter afsluiting van het MicroLab kan je een Proof of Competence maken, waarin je laat zien dat je de nieuwe geleerde vaardigheden in de praktijk gaat/ kan inzetten. Je kunt dan ook een Edubadge ontvangen. Dit is een digitaal, visueel certificaat die je kunt delen op bijvoorbeeld LinkedIn en waar een geïnteresseerde direct op kan klikken om te zien wat je hebt gedaan om de Edubadge te verdienen. 

Aanmelden

Meld je aan voor dit MicroLab via het registratiesysteem. Werk je als docent bij Erasmus MC? Meld je dan aan door een e-mail te sturen naar training@risbo.eur.nl.

 

Contact

Voor vragen over het MicroLab en registratie, neem alsjeblieft contact op met Risbo.

Feiten & Cijfers

Tarief
-
BTW
Niet van toepassing
Startdatum
maandag 2 sep 2024
Inschrijfdeadline

De inschrijfdeadline is twee weken voor het MicroLab plaatsvindt. Wanneer registreren niet meer mogelijk is, neem alsjeblieft contact op met training@risbo.eur.nl om te kijken of er nog een plek beschikbaar is.

Tijdsduur
3 uren
Aangeboden door
Community for Learning & Innovation
Type
Training
Voertaal
Engels
Instructievorm
Offline
Locatie

Education Lab

Partner

Risbo

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen