APG benoemt nieuwe topbelegger

Foto: Roger Cremers voor het FD

Ronald Wuijster (51) is het nieuwe hoofd vermogensbeheer van pensioenuitvoerder APG. Dat heeft APG donderdag bekendgemaakt.

Wuijster is in de raad van bestuur van APG verantwoordelijk voor advisering over en uitvoering van het beleggingsbeleid van de grootste pensioenuitvoerder van Nederland. APG beheert €475 mrd aan pensioenvermogen voor onder meer ambtenarenpensioenfonds ABP (dat tevens grootaandeelhouder is) en het pensioenfonds voor de bouwnijverheid.

Wuijster werkt sinds 2006 bij APG. Sinds afgelopen zomer was hij al interim-hoofd beleggingen, na het vertrek van zijn voorganger Eduard van Gelderen naar de Verenigde Staten. Daarvoor werkte hij bij vermogensbeheerder Robeco. Hij heeft dertig jaar ervaring in de beleggingswereld en studeerde bedrijfseconomie en rechten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Wat Wuijster gaat verdienen wordt pas bekend met het jaarverslag van APG over 2018. Maar volgens een woordvoerder is zijn beloning - inclusief pensioen - circa 10% lager dan wat zijn voorganger Van Gelderen kreeg. Die verdiende €690.000 over 2016. APG-bestuurders krijgen geen variabele beloning of bonussen.

More information

Ronald Wuijster is afgestudeerd in 1989 in de Economie en Rechtsgeleerdheid aan Erasmus University- see full article