Interview Alumnus Vincent Karremans

Met zijn blauwe overhemd, blonde lokken, corporale verleden, succesvolle start-up en VVD-ambities lijkt Vincent Karremans het lopende cliché van een economische EUR-alumnus. Toch is niet alles wat het lijkt, blijkt tijdens een hectische dag uit zijn leven. 

Twee dagen voor de prijs van één. Zo voelt het om twaalf uur mee te lopen met Vincent Karremans, oprichter-directeur van carrièresite Magnet.me, tevens politicus. De van tevoren gegeven agenda toont een duizeling­wekkende lijst activiteiten, variërend van in alle vroegte crossfitten, tot ’s avonds laat debatteren bij Pauw. Maar wat voor normale mensen een uitputtingsslag lijkt, is voor de 31-jarige ondernemer een manier van leven. Dat begon op de middelbare school, waar hij op het gymnasium in Wassenaar tegelijk het International Baccalaureate volgde. Ook op de Erasmus Universiteit Rotterdam koos Karremans voor de weg van de meeste weerstand, door via het Mr.drs.-programma tegelijkertijd Rechten en Economie te ­studeren. En nu is het weer zover, want naast het ondernemerschap koos hij ook voor het lijsttrekkerschap van de VVD Rotterdam. 

More information

Vincent Karremans graduated cum laude from Erasmus School of Economics in 2011 with a specialization in Financial Economics. See full article