Stijntje Dijk wint Lambers Student Excellence Award 2023

Een volle donkere aula tijdens de dies natalis 2023 met op het podium het College van Bestuur
Stijntje Dijk ontvangt Lambers Student Excellence Award 2023
Arie Kers

Stijntje Dijk MD, MSc is de winnaar van de Lambers Student Excellence Award 2023. De award werd uitgereikt tijdens de 110e dies natalis ceremonie op woensdag 8 november.

In 2022 rondde Stijntje haar master Health Sciences cum laude af. Daarvoor studeerde ze Geneeskunde en Health Economics, Policy and Law aan Erasmus Universiteit Rotterdam.

Gedurende de coronapandemie richtte zij zich op het bijdragen aan oplossingen voor de problemen waar de wereld zich op dat moment in bevond. Met haar onderzoek, maar ook door als vrijwilliger meermaals informatie te verstrekken over vaccinaties.

Voor haar masterscriptie heeft Stijntje beleidsbeslissingen onderzocht die te maken hebben met het uitvoeren van klinische studies voor geneesmiddelenonderzoek voor COVID-19. Een uniek aspect van haar onderzoek lag in het meten van het aantal levens dat verloren zou kunnen gaan door een vertraagde invoering van een mogelijk effectieve medische behandeling. Haar scriptie is gepubliceerd in het journal Value in Health.

Ze is onlangs begonnen met haar promotieonderzoek over Medical Decision Making onder leiding van prof.dr. Myriam Hunink, op zowel de afdeling Epidemiologie als de afdeling Radiologie van het Erasmus MC.

Stijntje Dijk leunt tegen een balustrade.
Michelle Muus

Een goede docent en supervisor

Naast haar excellente onderwijs- en onderzoeksprestaties is Stijntje een goede docent en supervisor voor studenten. Ze geeft les in verschillende cursussen op het Erasmus MC en de Harvard T.H. Chan School of Public Health. Daarnaast begeleidt ze meerdere master studenten bij hun master thesis projecten. Ook draaft Stijntje bij aan de verbetering van het hoger onderwijs: ze is onder andere actief als studentlid voor de NVAO.

Stijntje Dijk met de grote oorkonde op het podium
Alexander Santos Lima

Over de Lambers Student Excellence Award

Om excellentie van studenten te stimuleren wordt jaarlijks de Professor H.W. Lambers Student Excellence Award uitgereikt aan een excellente student die in haar of zijn studieloopbaan aan de Erasmus Universiteit Rotterdam uitzonderlijk goed heeft gepresteerd. De award wordt jaarlijks uitgereikt tijdens de dies natalis en bestaat uit een penning en een geldbedrag van 3.500 euro.

Gerelateerde content
Op 8 november 2023 werd de 110e verjaardag van onze universiteit gevierd tijdens een grootste ceremonie op Campus Woudestein.
The Transformers op de dies natalis 2023
Nyota Kanyemesha van ESHCC is een van de twee winnaars van de Lambers Student Excellence Award 2022 op de 109e Dies Natalis van Erasmus Universiteit Rotterdam.
Nyota Kanyemesha Lambers Student Excellence Award Dies Natalis
Alumnus Else-Marie van den Herik is een van de twee winnaars van de Lambers Student Excellence Award 2022.
Else Marie van den Herik

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen