Eurekaweek

Wat is de Eurekaweek? 

Je gaat een nieuwe studie beginnen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zeker als eerstejaars ben je dan nog bijna geheel onbekend met het studentenleven in Rotterdam. De Eurekaweek is er voor om je kennis te laten maken met alle aspecten van dit studentenleven. De Eurekaweek kent een aantal pijlers waarop we het programma samenstellen, waardoor jij ervan verzekerd bent dat je na de Eurekaweek volledig in het studentenleven kunt duiken. 
De dingen die centraal staan in de Eurekaweek zijn: de Erasmus Universiteit Rotterdam, de studentenverenigingen, de sportverenigingen, de faculteitsverenigingen, je studie, je studiegenoten en natuurlijk de stad Rotterdam. 
Tijdens de Eurekaweek zul je op een vrijblijvende manier kennis maken met al deze partijen die samen het studentenleven in Rotterdam uitmaken.

Voorafgaand aan de Eurekaweek word je ingedeeld in groepjes van ongeveer 15 personen die begeleid worden door twee gidsen die ook Geneeskunde studeren. Met dit groepje zul je vier dagen lang het studentenleven in Rotterdam verkennen. Voor ontbijt en lunch wordt gezorgd; ook het avondeten wordt vier avonden voor je geregeld. Slapen kun je doen in het sportgebouw of bij een van de verenigingen. 
De week begint met een spetterende opening en eindigt donderdagavond met een slotfeest. Overdag staan de meer serieuze programmaonderdelen centraal, zoals bijvoorbeeld een bezoek aan de Erasmus Universiteit zodat je weet waar je je colleges zult volgen, boeken kunt kopen en biertjes kunt drinken op de campus. ’s Avonds zal het programma bestaan uit verschillende evenementen zoals een cantus en night of the songs, creatieve workshops, filmavonden, comedy night en nog veel meer.

Let op! De Eurekaweek is géén ontgroeningsweek. De Eurekaweek is gericht op het kennismaken met het Rotterdamse studentenleven! 

Waarom zou ik meedoen aan de Eurekaweek? 

De Eurekaweek is de officiële introductieweek van de Erasmus Universiteit Rotterdam en is bedoeld voor alle aankomende studenten aan de EUR. Het maakt niet uit of je begint aan een bachelor, een premaster of een masteropleiding. Als je nieuw bent in Rotterdam introduceren wij jou graag in het Rotterdamse studentenleven! Wij houden bij de indeling van de groepjes rekening met je studie en in welke fase je zit. 

Thema

Ieder jaar heeft de Eurekaweek een ander thema zodat iedere Eurekaweek ook daadwerkelijk uniek wordt.
Gedurende je studietijd zul je voor veel uitdagingen komen te staan, in de Eurekaweek willen we je hier alvast een voorproefje van geven!

Meer weten?

Wil je nog meer weten over waar je kunt slapen tijdens de week, hoe je je kunt inschrijven, of wil je iets anders te weten komen, lees dan verder op deze pagina.

Of neem een kijkje op onze eigen website: www.eurekaweek.com

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen