Bewijs Betaald Collegegeld aanvragen

Het Bewijs Betaald collegegeld is een document dat aantoont dat je wettelijk collegegeld hebt betaald aan een onderwijsinstelling. Er zijn twee redenen waarom je als student een Bewijs Betaald Collegegeld nodig hebt:

  • Naast de EUR inschrijven bij een andere instelling
    Indien je aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) wettelijk collegegeld betaalt en daarnaast aan een andere instelling wilt gaan studeren heb je een Bewijs Betaald Collegegeld (BBC) van de EUR nodig.
  • Naast een andere instelling inschrijven bij de EUR
    Indien je elders wettelijk collegegeld betaalt en daarnaast aan de EUR wilt komen studeren heb je een BBC van die andere instelling nodig. Het BBC moet uiterlijk voor het einde van het collegejaar waar het BBC voor bedoeld is binnen zijn.

Vanaf 1 oktober 2021 is het in Studielink mogelijk om een BBC aan te vragen bij de onderwijsinstelling waar je al betaald hebt, en digitaal uit te laten wisselen met de onderwijsinstelling waar je wilt betalen. Of de optie van het digitaal uitwisselen van het BBC mogelijk is, is afhankelijk van de onderwijsinstelling en of die dit ook ondersteunt. De EUR ondersteunt deze optie al. Alleen als beide onderwijsinstellingen deze optie ondersteunen, kan deze uitwisseling van het BBC digitaal via Studielink uitgevoerd worden. 

Aanvraag is WEL mogelijk in Studielink:

Als het wel mogelijk is om in Studielink het BBC digitaal aan te vragen bij de onderwijsinstelling waar je al studeert, dan ga je door naar de volgende stap in het proces. Je kiest de onderwijsinstelling waar je het BBC wilt aanvragen. Daarna geef je het akkoord dat Studielink het BBC aanvraagt bij de geselecteerde onderwijsinstelling en doorstuurt naar de onderwijsinstelling waar je met het BBC het collegegeld wilt voldoen. Vervolgens controleert de onderwijsinstelling het BBC dat is doorgestuurd en laat jou via Studielink weten of het BBC is geaccepteerd, is afgewezen, of dat er een aanvullende betaling nodig is.

Aanvraag is nog NIET mogelijk via Studielink:

Als de aanvraag via Studielink nog niet kan, dan wordt dit bericht getoond: 'Helaas, het is bij deze onderwijsinstelling(en) nog niet mogelijk om een digitaal BBC aan te vragen via Studielink'. Kies dan in Studielink voor 'Er wordt betaald op een andere wijze'. Vraag het Bewijs van Betaald Collegegeld aan bij de studentenadministratie van jouw andere onderwijsinstelling. De studentenadministratie van je andere onderwijsinstelling stuurt het Bewijs Betaald Collegegeld per email naar de studentenadministratie van de Erasmus Universiteit. Een BBC dat je zelf naar onze studentenadministratie verstuurt, wordt niet geaccepteerd.

In Ask Erasmus kan je direct een BBC van de Erasmus Universiteit aanvragen. De studentenadministratie stuurt het bewijs per email naar jou en naar de andere onderwijsinstelling. Met zo'n bewijs kun je je kosteloos aan de andere instelling inschrijven.
Let op: een BBC wordt alleen afgegeven bij een volledig afgeronde inschrijving. Kijk dus voordat je de aanvraag doet naar je status inschrijving in Osiris student. Aanvragen zonder afgeronde inschrijving worden niet in behandeling genomen.
Let op: Je kunt alleen een Bewijs Betaald Collegegeld (BBC) van de EUR aanvragen. Een extra bewijs van inschrijving kan je vinden in Osiris student.

NB: Een bewijs van betaling voor andere partijen dan onderwijsinstellingen, bv. de Belastingdienst, vraag je aan met dezelfde link.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen