Master opleidingen

Campus Erasmus Universiteit Rotterdam

Hieronder vind je een handig overzicht van alle masteropleidingen die aangeboden worden aan de Erasmus School of History, Culture and Communicatie (ESHCC). Zo kan je digitaal alvast kennismaken met onze masters!

Neem eens een kijkje en open onderaan de pagina onze virtuele informatiesessies, de webpagina’s, onze contactgegevens, of chat met studenten en staf!

Op de Erasmus Universiteit maak je kennis met de meest actuele inzichten in beleid, marketing, publiek en educatie. Deze inzichten helpen je om de organisatie van kunst en cultuur verder te ontwikkelen en op vernieuwende wijze te organiseren.

Start na CEE een carrière in het hart van (internationale) culturele organisaties, overheidsinstellingen, een culturele of creatieve NGO/KMO. Definieer businessmodellen, geef PR-advies of maak beleid.

Ben je geïnteresseerd in actuele maatschappelijke en politieke vraagstukken, zoals de uitbreiding van surveillancetechnologieën in verschillende sectoren? Wat is de impact van de uitbreiding van bewakingstechnologieën op onze privacy?  Deze innovatieve master biedt je de mogelijkheid om dit te onderzoeken, in een echt internationaal klaslokaal in een van Europa's meest diverse en multiculturele steden.

Analyseer hedendaagse uitdagingen vanuit een historisch perspectief. Tijdens deze master krijg je de ruimte om ervaring op te doen in de praktijk door stage te lopen. Deze master bereid je voor om aan de slag te gaan als beleidsmaker, manager, onderzoeker of historicus bij culturele instellingen, overheidsinstellingen, consultancy bureaus, archieven en de media.

Historische ontwikkelingen geven inzicht in actuele vraagstukken. Als je moderne geschiedenis wilt bestuderen vanuit cultureel perspectief, dan is dit de Nederlandstalige master voor jou. Ben je op zoek naar een Nederlandstalige geschiedenis studie? Neem dan een kijkje bij de master Cultuurgeschiedenis.

Tijdens deze tweejarige, internationale master combineert de complementaire en interdisciplinaire expertise, middelen en netwerken van zeven toonaangevende universiteiten in zeven innovatieve en bruisende steden.

Stel jezelf op de proef in dit boeiende en ondernemende programma en ontdek hoe nieuwe media de mediasector en andere internationale industrieën hebben getransformeerd. Na dit programma zou je aan de slag kunnen als media-analist, communicatieadviseur, marketeer, mediaplanner, product-/merkmanager of beleidsmaker.

Media & Creative Industries behandelt actuele kwesties in organisatie, beleid, productie, management, marketing en distributie van mediabedrijven en creatieve industrieën. Met behulp van de nieuwste theorieën en methodes leer je belangrijke ontwikkelingen en uitdagingen in de media- en creatieve industrie op te sporen, te analyseren en aan te pakken.

Je duikt in de productie, beleving en inhoud van verschillende media, evenals hun sociale en culturele betekenissen en toepassingen. Veel afgestudeerden werken in management-, marketing- en public relations-functies in de media- en communicatiesector, de creatieve industrie of de kunstwereld.

Wat is de impact van toerisme op de hedendaagse samenleving? Hoe worden culturen en verleden gepresenteerd in een transculturele context? Onderzoek het snijvlak van plaats, cultuur en toerisme.

Combineer sociaal-wetenschappelijke training en praktische onderzoekservaring tijdens de tweejarige Research Master Sociology in Media, Culture and the Arts. Na het afronden van de Research Master ben je klaar om aan het werk te gaan als PhD kandidaat, onderzoeker, beleidsmedewerker of consultant.

Wil je een master volgen aan de Erasmus School of History, Culture and Communication, maar beschik je niet over de juiste vooropleiding? Bekijk dan eens onze pre-masters. In deze schakelprogramma's van een jaar volg je vakken uit de bacheloropleidingen van onze afdelingen en word je voorbereid op het volgen van een van onze masterprogramma's.

 

Geïnteresseerd in de masters Arts, Culture and Society, Cultural Economics and Entrepreneurship of Tourism, Culture and Society, maar heb je niet de goede vooropleiding? Je volgt een aantal cruciale vakken op bachelorniveau. Er zijn ook cursussen die specifiek voor dit premasterprogramma zijn ontworpen.

Geïnteresseerd in de master Global History and International Relations, maar heb je niet de goede vooropleiding? Je volgt een aantal cruciale vakken op bachelorniveau. Er zijn ook cursussen die specifiek voor dit premasterprogramma zijn ontworpen.

Dit is het premasterprogramma voor Digitalisation, Surveillance & Societies, Media & Business, Media & Creative Industries en Media, Culture & Society. 

Tijdens het premasterprogramma schrijf je je in voor geselecteerde cursussen op bachelorniveau. Je maakt kennis met sleutelbegrippen en benaderingen in media- en communicatiestudies en de sociale wetenschappen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen