Ambassadors

Wil jij volgend jaar ook werken als ambassador van de EUR?

Meld je dan nu aan voor het nieuwe collegejaar!

Wat doe je als ambassador?

Onder het motto 'de student is de beste ambassadeur van de universiteit' wordt door ouderejaars studenten (ambassadors) voorlichting gegeven over de opleidingen van de Erasmus Universiteit.
Er zijn verschillende voorlichtingsactiviteiten waarvoor ambassadors ingezet worden. Lees hieronder meer over die activiteiten en over wat het ambassadorschap jou kan opleveren.

Voorlichtingsactiviteiten op de EUR:

 • Open dag bachelor (voorjaar, zomer en najaar): dé grote open dagen van de EUR voor middelbare scholieren en hun ouders. Ambassadors geven zaalpresentaties over hun opleiding, beantwoorden vragen op de informatiemarkt en dragen bij aan een goed verloop van de open dag door mee te werken in de organisatie.
 • Meeloopdag: kleinschalige voorlichting over één opleiding waarbij een groepje middelbare scholieren een hoorcollege en een werkgroep volgt, een lunch krijgt aangeboden en een rondleiding krijgt over de campus. Ambassadors begeleiden de scholieren tijdens de gehele meeloopdag.
 • Meeloopdag Plus: kleinschalige voorlichting over één opleiding waarbij een groepje middelbare scholieren aan de slag gaan met een actuele casus. Tussendoor krijgen zij een lunch aangeboden. Ambassadors begeleiden de scholieren tijdens de gehele meeloopdag. Tevens komen alumni praten over hun werkzaamheden na de studie.
 • Schoolbezoek: één of meer klassen van een middelbare school brengen een bezoek aan de EUR. Ambassadors van verschillende opleidingen geven een presentatie, verzorgen en rondleiding en begeleiden de scholieren.
 • Open dag master (voorjaar en najaar): bachelorstudenten van de EUR en van andere universiteiten worden door middel van klassikale presentaties en gesprekken op de informatiemarkt geïnformeerd over het aanbod masteropleidingen van de EUR. Ambassadors helpen bij de organisatie, verzorgen eventueel presentaties en bemensen de informatiestand.

Voorlichtingsactiviteiten buiten de EUR:

 • Voorlichting in het land: ambassadors bezoeken middelbare scholen in heel Nederland en geven daar voorlichting over hun opleiding (door middel van klassikale presentaties en op informatiemarkten).
 • Beurzen: er worden verschillende (grote) studiebeurzen georganiseerd, waarop de EUR vertegenwoordigd wordt door ambassadors van meerdere (soms zelfs alle) opleidingen. Het bekendste voorbeeld is de Studiebeurs in Utrecht.

Naar boven

Wat levert het op?

Het werken als ambassador is goed voor je c.v. Je volgt een nuttige presentatietraining, waarvoor je na succesvolle afronding een certificaat ontvangt. Als je gedurende een langere periode (minimaal een jaar) hebt gewerkt als ambassador, kun je bij de EUR een erkenningscertificaat aanvragen. Met dit certificaat toon je aan dat je een maatschappelijke functie hebt vervuld en dat is voor veel bedrijven een pluspunt op jouw c.v. Je verdient € 8,10 per uur voor je werk als ambassador. Voor activiteiten buiten de campus Woudestein word je van deur tot deur betaald, dus vanaf het moment dat je thuis weggaat totdat je weer terugkomt. Je leert studenten van je eigen opleiding en van andere opleidingen beter kennen, omdat tijdens activiteiten vaak meerdere ambassadors werken. Dat is gezellig én goed voor je netwerk!

Naar boven

Wat moet je ervoor doen (en laten)?

 • Je moet minimaal 1 studiejaar beschikbaar zijn als ambassador.
 • Het volgen van de algemene training en de facultaire training (in augustus/september 2015) is verplicht.
 • Aanwezigheid tijdens de bachelor open dag najaar (november) en voorjaar (april) is verplicht.
 • Bij je sollicitatie dien je direct aan te geven of je (deels) niet aan de verplichtingen kunt voldoen, met opgaaf van redenen (bijvoorbeeld stage of uitwisseling).

Naar boven

En verder?

 • Je bent enthousiast over je studie Gezondheidswetenschappen, BMG.
 • Je vindt het leuk om de EUR en ESHPM te vertegenwoordigen tijdens verschillende activiteiten op en buiten de campus.
 • Je voelt je verantwoordelijk voor het goed uitvoeren van je taken.
 • Je vindt het een leuke uitdaging om voor grote groepen mensen te spreken.

Naar boven

Ambassador aan het woord: Carlijn Rouwhorst

Carlijn Rouwhorst is BMG ambassador. Lees hier haar testimonial!

Naar boven

Aanmelding

Aanmelden is mogelijk tot en met 14 mei 2017 via het Erasmus Ambassadors Office (EAO).

Naar boven

Meer informatie?

Voor algemene vragen over ambassadors kun je terecht bij het Erasmus Ambassadors Office (eao@smc.eur.nl).

Voor specifieke vragen over ambassadors van ESHPM kun je contact opnemen met Oemar van der Woerd (Bayle (J) gebouw, kamer J7-47, onderwijsmarketing@eshpm.eur.nl).

Naar boven