Health Technology Assessment

De onderzoeksgroep Health Technology Assessment is verantwoordelijk voor de onderzoeksprogramma's op het gebied van gezondheidseconomie, in het bijzonder health technology assessment (HTA). Dit omvat het bepalen van de implicaties van het introduceren, verspreiden en toepassen van (nieuwe) medische technologieën en het beoordelen van de resulterende gezondheidswinst. HTA wil een brug slaan tussen onderzoek en beleid. Belangrijke onderzoeksthema's zijn onder meer:

  • Decision-analytic modeling
  • Late-phase studies & real-world evidence
  • Multi-criteria decision analysis (MCDA)
  • Preference measurement / Discrete choice evaluation (DCE) & Time trade off (TTO) studies.

Andere relevante thema's: geïntegreerde zorgprogramma's, medische hulpmiddelen, e-gezondheidszorg / telegeneeskunde, overdraagbaarheid, op waarde gebaseerde gezondheidszorg.
De nadruk ligt op een breed scala aan ziekten, waaronder weesziekten, oncologie, chronische obstructieve longaandoening (COPD), diabetes, astma, hart- en vaatziekten, geestelijke gezondheid, reumatoïde artritis en multiple sclerose.

Het gerenommeerde Institute for Medical Technology Assessment (iMTA) is een onafhankelijke B.V. verbonden aan ESHPM en de HTA-onderzoeksgroep.

Contact

E-mailadres
office.hta@eshpm.eur.nl
Telefoonnummer
+31 10 408 8696
Ruimte
Bayle Building
Adres
Burgemeester Oudlaan 50
3062 PA
Rotterdam

Wilt u informatie opvragen in het Nederlands? Neem dan contact met ons op.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen