Inschrijven voor Bachelor Criminologie

Wil jij Criminologie studeren in Rotterdam?

De inschrijvingsperiode voor de bachelor Criminologie loopt tot 15 januari. Je kunt je inschrijven via StudieLink.

Decentrale selectie

De 135 studieplaatsen worden toegewezen door middel van decentrale selectie. Vanaf 16 januari ontvang je instructies over de selectie. De selectie zal worden gemaakt op basis van 2 criteria:

- Je gemiddelde cijfer bij het overgangsrapport van 5 naar 6 vwo (bij studenten die in willen stromen op basis van een hbo-propedeuse wordt er gekeken naar de eindexamenlijst van 5 havo).
Ben je reeds in het bezit van een VWO diploma of een HBO propedeuse? Dan wordt er gekeken naar je gemiddelde eindcijfer.

- Een motivatiebrief, deze zal door alle kandidaten moeten worden geschreven. De eisen aan de motivatiebrief worden na sluiting van de aanmeldperiode aan de kandidaten bekend gemaakt.

Collegegeld

Ben je nog niet in het bezit van een hbo-diploma of een wo-bachelor en begin je aan een eerste studie, dan betaal je het wettelijk collegegeld. Voor het studiejaar 2020-2021 is dit in de bachelor fase €2.143,- per jaar. Lees op de website van de rijksoverheid of jij in aanmerking komt voor halvering van het collegegeld.

Instellingstarief

Ben je al wel in het bezit van een hbo-diploma of een wo-bachelor en wil je aan een tweede bacheloropleiding beginnen, dan ga je het instellingstarief betalen. Dit is bepaald in artikel 7.46 van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek. Voor het studiejaar 2020-2021 is dit in de bachelor fase € 6.700,- per jaar. Met een hbo-diploma ga je in de masterfase weer wettelijk collegegeld betalen, omdat je nog niet over een mastertitel beschikt.

Heb je een wo-master als je aan je tweede masteropleiding begint, dan betaal je in de masterfase € 12.000,- per jaar. Met een hbo- of wo-diploma behaald vóór augustus 1991, betaal je geen instellingstarief maar wettelijk collegegeld.