Tijdens je studie Bachelor Criminologie

MyFuture

Voorafgaand aan de start van het collegejaar kun je deelnemen aan het Pre Academic Programme (PAP). In vier dagen leer je alles om goed voorbereid met je studie te starten. Tijdens de bachelor krijgt PAP een vervolg in MyFuture. Je start met de digitale module Goalsetting. In deze module beschrijf je jouw drijfveren en doelen. Vervolgens kun je aan verschillende modules deelnemen om te werken aan het bereiken van jouw doelen. Bij het afronden van een module ontvang je een certificaat. MyFuture is een samenwerking tussen de studievereniging Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam en de faculteit.

Stage

Kennis maken met de praktijk tijdens je bacheloropleiding? Erasmus School of Law biedt deze mogelijkheid! Het is onder bepaalde voorwaarden mogelijk om tijdens jouw bachelor Criminologie een stage te lopen. In de minorruimte (jaar 3) loop je dan stage in plaats van het volgen van een keuzevak. Deze periode van 10 weken kan je dus helemaal invullen met een relevante criminologische stage!

De stage wordt als volgt vormgegeven. Je dient zelf een stageplaats te arrangeren en een docent van Erasmus School of Law als stagebegeleider. De Examencommissie zal jouw voorstel van de stage vervolgens beoordelen. Na goedkeuring kan de stage aanvangen. Je eindigt de stage met een stageverslag ter beoordeling van de stagebegeleider.

Dean's List

Op de Dean's list staan alle studenten vermeld die qua studieresultaten bij de beste 10% van hun opleiding horen en minimaal een zeven gemiddeld staan. De Dean's list is enkel voor B1-studenten. Studenten die aan het eind van het eerste bachelorjaar op de Dean's list staan, ontvangen op de feestelijke B1 certificaten uitreiking een Dean's list certificaat uit handen van de decaan.

Studeren in het buitenland

De faculteit biedt je de mogelijkheid om een periode in het buitenland te studeren. Je kunt voor een semester of een academisch jaar aan een buitenlandse universiteit studeren. Internationale ervaring versterkt de arbeidspositie van studenten en werkgevers geven steeds meer te kennen dat kennis van de internationale aspecten van het recht voor hen van belang is. Onderzoek dus de mogelijkheden en maak kennis met een ander rechtssysteem, een andere maatschappelijke context van het recht, een ander onderwijssysteem en een andere taal en cultuur. Klik hier voor meer informatie!

Voor vragen over studeren in het buitenland kun je contact opnemen met de Exchange Office per mail of via 010 - 408 2352 (Roel ten Hengel).

Criminologie In Actie

Tijdens jouw studietijd worden door de studievereniging Criminologie In Actie (CIA) veel extra-curriculaire activiteiten georganiseerd. Hieronder vallen gastcolleges, workshops en sociale activiteiten. Tevens biedt CIA haar leden een korting van maar liefst 5% op alle studieboeken aan. Voor meer informatie, zie www.svcia.nl