Criminologie 2020-2021

Toelatingseisen voor Bachelor Criminologie

Vwo-profielen

Je kunt met alle profielen instromen.

Hbo-propedeuse of hbo-einddiploma

Als je je aanmeldt op basis van een door jou behaalde propedeuse van een hbo-opleiding moet je deze vóór 31 augustus hebben afgerond. Als je jouw propedeusediploma voor deze datum nog niet in je bezit hebt, dan kan je ook een verklaring van jouw hogeschool of een cijferlijst waaruit blijkt dat je alle 60 studiepunten behaald hebt, opsturen. Deze verklaring of cijferlijst dient wel ondertekend en voorzien te zijn van een stempel van de onderwijsinstelling waar je jouw propedeuse hebt behaald!

Een scan van jouw propedeusediploma/verklaring/cijferlijst stuur je naar het Team Enrolment, Deregistration and Funding via edf.es@eur.nl

Buitenlands diploma

Wanneer je een buitenlandse vooropleiding met succes hebt afgerond, neem dan tijdig contact op met het Admissions Office van de universiteit.
Telefoon: (010) 408 17 86.
E-mail: admissions.office@eur.nl

Colloquium doctum

Ben je 21 jaar of ouder en beschik je niet over de vereiste vooropleiding? In bepaalde gevallen kan je dan toch worden toegelaten tot de bacheloropleiding Criminologie. Daarvoor moet je deelnemen aan een toelatingsonderzoek (colloquium doctum) om aan te tonen dat je geschikt bent voor het volgen van één van de opleidingen. Meer informatie.

Studiekeuzecheck

De vragenlijst (studiekeuzecheck) helpt je om te kijken of je een studie hebt gekozen die aansluit bij jouw interesses, capaciteiten en verwachtingen. Nadat je je hebt aangemeld voor de opleiding Criminologie ontvang je per e-mail de vragenlijst. Deze vragenlijst is geen onderdeel van de decentrale selectie. Na het invullen hiervan ontvang je ook geen feedback. Het is dan ook niet verplicht om de vragenlijst in te vullen.