Dilemma Game

Dilemma Game App - Afbeelding 2.0

Zoals in elk beroep, worden wetenschappers vaak geconfronteerd met dilemma’s: Mag ik specifieke observaties weglaten uit mijn onderzoek? Kan ik precies dezelfde dataset gebruiken voor meerdere publicaties? Ga ik ermee akkoord dat mijn collega coauteur wordt van een publicatie waar ze weinig aan heeft toegevoegd? De Dilemma Game confronteert onderzoekers met lastige dilemma’s in de context van een kritische dialoog, en helpt hen zo om hun ‘morele kompas’ verder te ontwikkelen. Jarenlang is de Dilemma Game gespeeld als kaartenspel, maar in 2020 is het spel gedigitaliseerd. De Dilemma Game app geeft onderzoekers nu de mogelijkheid deze ‘anytime, anywhere’ te spelen, individueel of samen met studiegenoten en collega’s.​​​​​

Thumbnail for dilemma game app

Dilemma Game App

Download de app:

Dilemma Game App - Afbeelding 2.0

Over de Dilemma Game app

De Dilemma Game app is ontwikkeld door Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) om een open en kritische dialoog en gewaarwording over wetenschappelijke integriteit en professionalisme in onderzoek te stimuleren. In het spel kunnen deelnemers verschillende opties overwegen, kiezen en verdedigen die horen bij een realistisch dilemma gerelateerd aan professionalisme en integriteit in onderzoek. Het bespreken van integriteit is essentieel, aangezien het bijdraagt aan een open, veilige en inclusieve onderzoekscultuur waarin goede wetenschapspraktijken zijn gewaarborgd.

Het spel bestaat uit dilemma’s met vier verschillende opties waar de spelers uit kunnen kiezen. Het is belangrijk om te realiseren dat er vanwege de complexiteit van integriteits-gerelateerde dilemma’s geen winnaars of verliezers zijn in dit spel. Het doel is eerder om onderzoekers te ondersteunen in het ontwikkelen van hun morele kompas door het verdedigen en discussiëren van verschillende keuzes in de context van kritische dialoog. Het spel kan in verschillende settingen gespeeld worden, en heeft drie ‘game modes’: Individual, Group en Lecture. Download het instructieboekje voor instructies voor het spelen van het spel.

Van kaartenspel tot app

Om een breder publiek te bereiken en continue aandacht te vragen voor het onderwerp wetenschappelijke integriteit, is het Dilemma Game gedigitaliseerd. Bovendien zijn de voordelen van een app dat de game ook individueel kan worden gespeeld en dat het veel gemakkelijker is om nieuwe relevante dilemma's aan de game toe te voegen. De app is ontwikkeld in nauwe samenwerking met promovendi, (senior) onderzoekers en integriteitsdeskundigen.

Privacy

Raadpleeg voor meer informatie over privacy de privacyverklaring van de Dilemma Game-app.

Daarnaast kunnen specifieke vragen over privacy worden gesteld aan Marlon Domingus, Functionaris Gegevensbescherming van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij is te bereiken via fg@eur.nl.

Contact

Alle vragen over de Dilemma Game-app kunnen worden gericht aan dilemmagame@eur.nl.

Nieuws

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen