Boekpresentatie emeritus hoogleraar Jos de Mul

Polak Building buitenkant van het gebouw in de zon.
Datum
zondag 28 apr 2024, 15:00 - 16:30
Type
Algemeen
Gesproken taal
Nederlands
Kamer
Boekhandel Donner, Coolsingel 129, Rotterdam
Ticket informatie

Entree: toegang gratis - reserveren verplicht. Dit kan via de website van boekhandel Donner

Voeg toe aan agenda

Jos de Mul wordt deze middag in boekhandel Donner geïnterviewd door Berrie Vugts van het Rotterdamsch Leeskabinet over zijn nieuwe boek 'Welkom in het symbioceen - Over de verstrengeling van natuur, cultuur en techniek'. Jos de Mul zal vragen beantwoorden uit het publiek en aansluitend zijn boek signeren.

Welkom in het symbioceen

Over de verstrengeling van natuur, cultuur en techniek

Het leven is onlosmakelijk verbonden met competitie, strijd en vernietiging, maar minstens zo belangrijk is symbiose: het samenleven en samenwerken van mensen, andere levensvormen en technische artefacten. Aan de hand van vele prikkelende voorbeelden, van bacteriën die samen met de mens nieuwe, polygenome organismen vormen tot het versmelten van mensenbreinen en digitale netwerken, laat Jos de Mul zien dat symbiose een onuitputtelijke bron van vernieuwing is. Steeds opnieuw schept deze versmelting van natuur, cultuur en techniek onverwachte oplossingen én nieuwe uitdagingen.

Op originele wijze combineert De Mul recente inzichten uit de natuur- en geesteswetenschappen met romans, sciencefictionfilms en games. Zo biedt hij niet alleen een verfrissende kijk op actuele problemen als ecologische catastrofes, toenemende geopolitieke spanningen en kunstmatige intelligentie, maar spoort hij de lezer ook aan deze uitdagingen met een ‘voorzichtige roekeloosheid’ tegemoet te treden.

Meer informatie

Jos de Mul (1956) is emeritus hoogleraar wijsgerige antropologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Tot zijn bekendste boeken behoren Cyberspace Odyssee (6de druk 2010, winnaar Socratesbeker), De domesticatie van het noodlot (5de druk 2014) en Kunstmatig van nature (2de druk 2016, Essay van de Maand van de Filosofie. De Mul publiceert geregeld in Trouw, Vrij Nederland en De Groene Amsterdammer.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen