Changing Institutions met Sara Ahmed

View of rotterdam
Datum
woensdag 19 jun 2024, 19:00 - 21:00
Type
Lezing
Gesproken taal
Engels
Kamer
Nieuwe Instituut Museumpark 25 3015 CB Rotterdam
Voeg toe aan agenda

De Erasmus School of Philosophy (ESPhil) en het Nieuwe Instituut presenteren Changing Institutions met Sara Ahmed: Common Sense, Complaint and Other Lessons in Legacies. In haar lezing onderzoekt Ahmed de diversiteit in instituties en de weerstand en kritiek daaromtrent, evenals de instrumenten die kunnen worden gebruikt om problemen te verklaren of uit te dagen. Dit zal worden gevolgd door een interactieve discussie met het publiek, onder leiding van Clarice Gargard.

Sara Ahmed is een onafhankelijke queer-feministische wetenschapper van kleur. Haar werk richt zich op de manier waarop macht wordt ervaren en betwist in het dagelijks leven en in institutionele culturen. Ze heeft ook aanzienlijke ervaring en kennis van het vormen van “killjoy”-collectieven, het navigeren door institutionele kluwen en het organiseren van verandering binnen en buiten instellingen.

Ze heeft zojuist haar eerste algemene lezersboek gepubliceerd, The Feminist Killjoy Handbook with Allen Lane. Eerdere boeken zijn Complaint! (2021), Living a feminist life (2017), On Being Included: Racism and Diversity in Institutional Life (2012), en Queer Phenomenology: Objects, Orientations, Others (2006). Ze blogt ook op feministkilljoy.com.

Meer informatie

Met dit evenement organiseren het Nieuwe Instituut en de Erasmus School of Philosophy (ESPhil) voor de tweede keer in korte tijd een openbare lezing door een denker op uitnodiging van de onderzoeksgroep Human Conditions, gebaseerd op het idee dat de uitwisseling tussen filosofen en bezoekers naar plekken als het Nieuwe Instituut bijdraagt aan het publieke debat. Het bezoek van Sara Ahmed heeft tevens tot doel de feministische gemeenschap in Rotterdam te ondersteunen, zowel binnen als buiten de muren van de universiteit.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen