Film en Filosofie: Malin TV

Communisme met Rotterdamse Wortels
Picture of the campus
Promovendus
Jamie van der Klaauw
Datum
woensdag 11 okt 2023, 19:15 - 21:15
Type
Voorstelling
Gesproken taal
English
Kamer
KINO 2, Gouvernestraat 129-133
Ticket informatie

Dit evenement is gratis.

Voeg toe aan agenda
Bus with Malin TV on it

Op 11 oktober presenteert de Erasmus School of Philosophy "Malin TV", een film over het leven van Henk Sneevliet, ook bekend als Malin. Kunstenaar Gyz La Rivière vertrekt vanuit Sneevliets communistische verleden en neemt ons mee van zijn geboorteplaats Rotterdam naar Rusland en China, waar hij in contact kwam met Lenin en Mao.

In "Malin TV" combineert La Rivière humor en geschiedenis door onderwerpen te verkennen als de huizencrisis in Rotterdam, wolkenkrabbers van Shanghai en Shenzhen en de eerste Chinese restaurants op Katendrecht. Op de soundtrack staan Rotterdamse punkbands als Tramhaus. Mis deze boeiende filmervaring niet!

Promovendus Jamie van der Klaauw zal een filosofische beschouwing geven. Hij zal vanuit het perspectief van de kritische theorie ingaan op de relatie tussen Rotterdam en verschillende hedendaagse maatschappelijke vraagstukken. Moeten we bijvoorbeeld de crisis op de woningmarkt begrijpen als een sociale pathologie die we zelf hebben gecreëerd? En hoe verhoudt deze crisis zich tot het bredere economische systeem van het neoliberale kapitalisme?  Tot slot, kan de kritische theorie ons vandaag de dag nog steeds oriëntatie bieden?

Programma

19:15 – 20:45 Malin TV (filmvertoning)
20:45 – 21:15 Short reflection and Q&A with Gyz La Rivière

Meer informatie

Contact: Eddie Adelmund, communications | Erasmus School of Philosophy| Adelmund@esphil.eur.nl

Gerelateerde content
We will host Hegelian-Marxist philosopher Paul Cobben and Marxist thinker Samo Tomšič. The latter will present new work on the "antisociality of capitalism.”
poster of the event
De derde editie van Desire + Capital, deze keer over Arbeid. Met masterclasses van Ursula Huws en Stevphen Shukaitis, boeiende lezingen, een borrel, en meer.
People sitting together and having a discussion

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen