Master Open Dag

Current facets (Pre-Master)

Bezoek de Master Open Dag op 22 november 2018 en kies een masteropleiding die bij je past!

 • Maak kennis met onze masteropleidingen

 • Kies een masteropleiding die bij je past

Een masteropleiding van de Erasmus Universiteit Rotterdam biedt je de ruimte om je te specialiseren in een richting die jou het meest aanspreekt. Tijdens de masteropleiding zet je alvast je eerste stappen op weg naar de arbeidsmarkt. Kies een masteropleiding van de Erasmus Universiteit Rotterdam en maak je ambities waar.

Op de Master Open Dag kun je kennismaken met nagenoeg alle masteropleidingen. Je kunt presentaties bijwonen waarin de parels van het vak worden gepresenteerd. Daarnaast staan er studievoorlichters, studenten en afgestudeerden voor je klaar om je vragen over de masteropleiding van je keuze te beantwoorden.

Voor wie?

De Master Open Dag is bedoeld voor:

 • Studenten van Erasmus University Rotterdam die zich willen oriënteren op het aanbod van masteropleidingen van andere faculteiten

 • Studenten van andere universiteiten die zich willen oriënteren op het aanbod van masteropleidingen van Erasmus University Rotterdam
 • HBO-studenten die zich willen oriënteren op het aanbod van masteropleidingen van Erasmus University Rotterdam

Waar?

De Master Open Dag vindt plaats op:

Donderdag 22 november 2018
18:00 - 22:00 uur

Campus Woudestein, Erasmus University Rotterdam
Burgemeester Oudlaan 50
Rotterdam Bekijk de routebeschrijving naar Erasmus University Rotterdam.

Wat?

De Master Open Dag biedt je:

 • Opleidingspresentaties:

  Nagenoeg alle masteropleidingen verzorgen presentaties. De presentaties geven je een beeld van de inhoud van de masteropleidingen.
 • Informatiemarkt:

  Je kunt terecht op de informatiemarkt voor informatie over bijvoorbeeld instroommogelijkheden en aanmeldprocedures. 
 • Presentatie Masterkeuze:

  Wil je weten welke masteropleiding het best bij je past en hoe je een goede masterkeuze kunt maken? Bezoek dan de presentatie “Masterkeuze” van Dorianne van Schaijk, de loopbaanadviseur van de EUR (let op: er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor deze presentatie).

Tijd

Programmaonderdeel

18.00 - 22.00 uur

Presentaties opleidingen

18.00 - 22.00 uur

Informatiemarkt

Verhalen van bezoekers

Giulia

Giulia (21) "Er zijn zoveel leuke masters, dat wordt nog moeilijk."

“In juni ben ik afgestudeerd in bedrijfskunde aan de EUR en ik loop stage in Amsterdam, in een marketingteam. Echt om uit te vinden of ik marketing een leuke master zou vinden. Ze hebben daar ook een innovatie afdeling en dat spreekt me ook erg aan. Dus ik ben er nog niet uit. Er zijn zo veel leuke onderwerpen. Net zat ik bij een sessie over media en business en dat was óók al zo interessant.”

Nick

Nick (21) “Ik wil iets heel anders doen dan ze in Utrecht aanbieden”

“Ik ben net afgestudeerd in Nederlandse taal en cultuur en nu bezig met afstuderen in media en cultuur. Allebei aan de universiteit van Utrecht. Daarna wil ik ene leuke master doen. Iets hele anders dan in Utrecht wordt aangeboden. Daarom kijk ik ook hier in Rotterdam. Net was ik bij media en business, dat vond ik wel heel interessant. Dus wie weet.”

Berend

Berend (22) “Verbanden analyseren zodat ik de krant nog beter kan begrijpen”

“Ik kom net terug van een sessie international economics. Echt super boeiend. De vakken en de manier waarop ze lesgeven spreken me wel aan. Maar ik oriënteer me nu nog heel breed hoor binnen finance. Iets in die richting gaat het sowieso worden. Het rekenkundige deel boeit me heel erg. Het analyseren van verbanden zodat ik dingen uit de krant nog beter kan begrijpen.”