Breng mij die horizon!

SG Erasmus: do not re-use

Eind mei verschijnt het nieuwe boek van Jos de Mul Breng mij die horizon! in de boekhandel. In dit boek laat hij zien wat er gebeurt als een filosoof een ticket boekt. Jos de Mul neemt de lezer mee op een adembenemende reis langs communistische catwalks, gamende indianen, boeddha-bots en psychedelische cyberhippies, en laat ons nadenken over vertrouwde gewoonten en denkbeelden. Op dinsdag 4 juni wordt het boek gepresenteerd bij Studium Generale.

Over Breng mij die horizon

Now... Bring me that horizon! zijn de gevleugelde woorden die Jack Sparrow in Pirates of the Caribbean sprak als weer een nieuw avontuur lokte. Het kan geen beter motto zijn voor dit boek van Jos de Mul, wereldreiziger in hart en nieren.

Hoe wij de wereld ervaren, wordt in belangrijke mate bepaald door de plaats en tijd waarin wij leven. Deze ‘ervaringshorizon’ is echter geen gevangenis. Reizen is een van de uitdagendste manieren waarop we onze beperkte horizon kunnen verbreden, verstrooien en laten versmelten met andere vergezichten.

Naast de bekende praktische beslommeringen die iedere reiziger ondervindt, wordt de filosofische reiziger ook uitgedaagd de betekenis te begrijpen van de vreemde denkbeelden, handelingen, situaties en contexten waarin hij zich begeeft. Op dat moment wordt de reiziger een conceptueel toerist en zijn reis een filosofisch avontuur. 

Over de boekpresentatie

Op dinsdagmiddag vanaf 16.00 uur spreekt Jos de Mul over zijn nieuwe boek Breng mij die horizon! bij Studium Generale. Dan vindt ook de boekpresentatie plaats. Bij die gelegenheid zal Marli Huijer - auteur van onder meer Achterblijven. Een nieuwe filosofie voor een grenzeloze wereld (2016) - haar licht laten schijnen over het nieuwe boek van Jos de Mul en in gesprek gaan met de schrijver.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met Evaline Bender, communicatiemedewerker van de Erasmus School of Philosophy, via 010-4088980 of per e-mail: bender@esphil.eur.nl

Gerelateerde content

Breng mij die horizon! | Lezing Jos de Mul

Filosoof Jos de Mul neemt je mee op een adembenemende reis langs gamende indianen en psychedelische cyberhippies, en laat ons nadenken over vertrouwde…

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen