Paul van Geest in de media rondom overlijden Paus Emeritus Benedictus XVI

Hovo cursus Christendom en gnosis

Op 31 december 2022 is Paus Emeritus Benedictus XVI, geboren als Joseph Aloisius Ratzinger in Beieren, op 95-jarige leeftijd overleden. Paul van Geest, Hoogleraar Theologie en Economie, verscheen in verscheidene mediakanalen om te spreken over het overlijden van Benedictus XVI, de ontwikkeling van zijn positie binnen de Katholieke Kerk bij leven, en zijn nalatenschap.

Van Geest, die in een bijzondere positie verkeert om te spreken over pausen en het pausschap - zowel vanwege zijn uitgebreide academische achtergrond in de theologie, als zijn nauwe banden met het Vaticaan, en het feit dat hij Benedictus XVI meermaals heeft ontmoet - heeft zijn kennis en inzicht gedeeld na verschillende uitnodigingen ontvangen te hebben.

Zo droeg hij op televisie bij aan een terugblik door NPO 1, NOS Nieuwsuur; aan een in memoriam van NPO 2, KRO-NCRV; en een aflevering Tijd voor Max van Omroep MAX gewijd aan de uitvaart van de Paus Emeritus. Daarnaast sprak hij ook op de radio, in een interview door David Boogerd van NPO Radio 1; en in een interview door Ad Megens van Radio 1, NOS Journaal. Ook in tekstuele mediakanalen verscheen Van Geest uitgebreid, zo verscheen hij tweemaal in Trouw; eerst in een interview door Marije van beek, later in een interview met Pauline Valkenet. Verder verscheen hij in de NRC en bij de NOS.

Thema's die aangehaald werden zijn Benedictus' positie als scherp theoloog, en bekritiseerd bestuurder; het eeuwenoude protocol van de teraardebestelling van een paus; en zijn visionaire aspecten.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen