Ruby Knipscheer publiceert 'Denkwolken'

Boeken op een plank in een bibliotheek

Op 23 december 2022 publiceerde Ruby Knipscheer, Senior Tutor, haar nieuwe dichtbundel Denkwolken: De gedachten en gedichten van een Rotterdamse filosoof. Dat deed zij bij Boekscout. Lees verder voor een beschrijving van de bundel.

Denkwolken gaat over Ruby Knipscheers ervaringen en ontmoetingen in Rotterdam, haar kritische observaties over de maatschappij en over ideeën die zij heeft om mensen te verbinden en de wereld wat mooier te maken. Het is een bundel om mensen te inspireren en aan het denken te zetten over hoe we met onze houding een kleine stap kunnen zetten naar een betere wereld en vredigere samenleving. We kunnen een rol spelen in het opvrolijken van de dag van een toevallige voorbijganger of door onze kleine daden de wereld mooier achterlaten. Zo'n houding kan gecreëerd worden door filosofische vaardigheden te leren, zoals het leren luisteren, de mening leren beargumenteren en verwoorden op een respectvolle manier en het inleven in andere perspectieven.

Voor Knipscheer is filosofie een verzameling vaardigheden, zoals het leren in nieuwe richtingen te denken, open te staan voor andere perspectieven en een nieuwsgierige en kritische houding te hanteren naar de wereld om je heen. Zij is ervan overtuigd dat de wereld een stuk mooier zou zijn als we allemaal wat van deze filosofische vaardigheden in onze dagelijkse toolbox hadden. Daarom probeert Knipscheer filosofie wat toegankelijker te maken voor iedereen. Eén van deze manieren is het schrijven van poëzie. Zij houdt ervan kunst en filosofie te verbinden en via dit medium mensen te inspireren en aan het denken te zetten.

Meer informatie

Voor meer informatie, zie de website van Boekscout.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen