Sustainability Transitions

Nieuwe specialisatie track Sustainability Transitions
Campus garden campus Woudestein

De masteropleiding Philosophy Now versterkt met de nieuw ontworpen specialisatie Sustainability Transitions haar programma. Dit programma combineert de analytische en ethische kracht van filosofie met Design Thinking en systeemtheorie. Studenten krijgen de kans om duurzame toekomsten en de VN Duurzame Ontwikkelingsdoelen te onderzoeken, om mogelijke oplossingen voor complexe problemen te leren conceptualiseren. 

Deze specialisatie combineert academische expertise op het gebied van filosofie en transitie- en duurzaamheidswetenschappen om studenten een diepgaand filosofisch inzicht te verschaffen in de complexiteit van duurzaamheidstransities. Tegelijkertijd zullen studenten praktische en methodologische hulpmiddelen aangereikt krijgen om vindingrijk met deze transities om te gaan. 

Uitzonderlijke samenwerking binnen de EUR

Erasmus School of Philosophy heeft de handen ineen geslagen met DRIFT, Design, Impact and Transitions Platform en het Erasmus initiatief Dynamics of Inclusive Prosperity om een uniek en transdiscplinair studieprogramma aan te bieden aan studenten uit alle EUR-disciplines.

Derk Loorbach, hoogleraar socio-economische transities en directeur van DRIFT, is enthousiast over de samenwerking: "In dit specialisatietraject brengen we bevlogen wetenschappers samen met studenten, om hen uit te dagen de grenzen van wetenschappelijke disciplines, kennis en inzicht te verleggen. Kunnen we onze samenleving en economie her-denken door het blootleggen van historische padafhankelijkheden, niet-duurzame culturen, structuren en praktijken? Kunnen we rechtvaardige en duurzame toekomsten her-inbeelden en herontwerpen? En hoe kunnen we als individuen en collectieven complexiteit accepteren door het maken van betekenisvolle en transformatieve veranderingen op de lokale schaal?"

Studenten vanuit alle academische achtergronden kunnen zich inschrijven voor het programma. EUR-studenten mogen de cursussen ook afzonderlijk, naast hun eigen programma volgen. 

 

Still of professor Loorbach

Sustainability Transitions Specialisation Track | Conceive and Achieve Just Futures

Meer informatie

Bezoek de website van ESPhil voor meer informatie.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen