Mijn Rotterdam

Vital Cities and Citizens

In veel wetenschappelijk onderzoek naar het leven in de stad wordt met name over bewoners gesproken, en maar weinig met bewoners. Het onderzoeksproject ‘Mijn Rotterdam’ wil daar verandering in brengen. Als onderdeel van het Erasmus Initiatief ‘Vital Cities & Citizens’ willen we graag van de inwoners van Rotterdam leren wat zij belangrijk vinden in hun stad, wat goed werkt, en wat verbeterd kan worden. Ons belangrijkste uitgangspunt hierbij is: wie kan er nou beter vertellen over het leven in de stad dan de mensen die er wonen? 

Over dit onderzoek

Binnen het project ‘Mijn Rotterdam’ verzamelen we in de maanden november, december en januari informatie over het stadsleven. Dit wordt gedaan aan de hand van kwalitatieve interviews met inwoners van Rotterdam. Tijdens deze interviews van ongeveer 45-60 minuten nodigen we inwoners van de Rotterdam uit om hun visie op verschillende aspecten van het stadsleven met ons te delen. Door middel van deze interviews willen we meer zicht krijgen op de elementen die het stadsleven definiëren volgens bewoners zelf.

Door Rotterdammers, voor Rotterdammers 

Met het onderzoek streven we ernaar de stem van een zo divers mogelijke groep Rotterdammers te laten horen. Op deze manier wil ‘Mijn Rotterdam’ een steentje bijdragen aan het Rotterdamse stadsleven. Bijvoorbeeld aan de hand van concrete aanbevelingen aan de Gemeente Rotterdam en andere lokale actoren op basis van wat door Rotterdammers is aangemerkt als cruciaal voor de leefbaarheid in de stad. De inzichten uit het onderzoek gaan we daarnaast op creatieve en toegankelijke manieren delen met het brede publiek.  

Ook deelnemen aan dit onderzoek?

Woont u in Rotterdam en wilt u uw ervaringen met het leven in Rotterdam met ons delen? Neem dan contact met ons op via vitalcitiesandcitizens@eur.nl. Het interview duurt naar verwachting 45-60 minuten, en zal plaatsvinden op een voor u geschikte tijd en locatie, bijvoorbeeld een café in uw buurt, een park of bibliotheek, of op de universiteit. Daarnaast ontvangt u bij deelname een cadeaubon ter waarde van €15. We hopen op uw deelname!  

Events

Projectteam

 • Petra de Jong - Onderzoeker

  "Een stad is meer dan een verzameling straten en gebouwen: het zijn de inwoners die de stad laten leven. Van hen wil ik graag leren wat ertoe doe in Rotterdam."

  Mail: p.w.dejong@essb.eur.nl

 • Brian P. Godor- Onderzoeker 

  "De rijkdom van een stad zit verborgen in de verschillende verhalen van haar inwoners. Dit project is erop gericht die rijkdom te vinden."

  Mail: godor@essb.eur.nl

 • Romy Gerritsen - Onderzoeksassistent

  "Door middel van dit onderzoeksproject hoop ik een positieve bijdrage te leveren aan de leefbaarheid in de stad, voor iedere Rotterdammer."

  Mail: gerritsen@essb.eur.nl

   

 • Britt Boeddha van Dongen - Communicatieadviseur

  "Het is mijn doel om op toegankelijke en creatieve manieren de inzichten uit dit onderzoek te delen met het brede publiek en met professionals uit Rotterdam. Dit doe ik heel graag samen met de inwoners van Rotterdam."

  Mail: b.k.vandongen@essb.eur.nl

Contact 

Heb je vragen over dit onderzoek of wil je deelnemen aan dit onderzoek? Stuur dan een mail naar vitalcitiesandcitizens@eur.nl

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen