Martine Baars geeft studeertips tijdens studienachten bij NPO Klassiek

Onderwijspsycholoog dr. Martine Baars geeft tips om zo efficiënt mogelijk te kunnen studeren tijdens Focus: de studienachten van NPO Klassiek  dat tijdens de tentamen- en examenperiode van 22-26 mei wordt uitgezonden. Haar tips en het interview worden ook op de website van NPO Klassiek (voorheen Radio 4) geplaatst. 

 

Focus: studienachten van NPO KlassiekF staan in het teken van neoklassieke muziek door artiesten als Nils Frahm, Joep Beving en Ludovico Einaudi. Wie liever overdag studeert kan de studienachten van NPO Klassiek online terugluisteren. De uitzendingen zijn gebaseerd op de zogeheten Pomodoro-techniek. Deze studietechniek werkt met tijdsblokken: vijfentwintig minuten studeren, daarna vijf minuten rust, vijfentwintig minuten studeren en dan weer vijf minuten rust. Na drie of vier blokken is er een langere pauze van een kwartier of een halfuur. De Focus-studienachten worden gepresenteerd door NPO Klassiek-dj’s Carine Lacor, Jet Berkhout, Amy Muller en Jan van Poppel. Sander Zwiep verzorgt de samenstelling van de studienachten.

Studeertips

Tijdens Focus: de studienachten van NPO Klassiek geeft dr. Martine Baars van de Erasmus Universiteit Rotterdam tips om zo efficiënt mogelijk te kunnen studeren. Martine Baars is universitair hoofddocent bij de afdeling psychologie en pedagogische- en onderwijswetenschappen van de Erasmus Universiteit Rotterdam en heeft zich gespecialiseerd in leerstrategieën en studiemotivatie. De tips van Martine Baars zijn ook terug te vinden op de pagina's van Focus op de website van NPO Klassiek. Ook staat hier het interview met haar. 

Meer informatie

Marjolein Kooistra, communicatie ESSB, kooistra@essb.eur.nl

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen