Mentale gezondheid van jongeren

Loes Keijsers uur lang op Radio 1
Daria Neproakhina

De lancering van een online support tool door Stichting MIND Us gericht op volwassenen om hen te leren hoe zij jongeren met beginnende mentale klachten kunnen ondersteunen was de aanleiding dat Loes Keijsers, hoogleraar Orthopedagogiek op Radio 1 uitgebreid kon vertellen over haar onderzoek naar de ondersteuning van jongeren met mentale problemen. Waarbij de samenwerking met maatschappelijke partijen zoals MIND Us een essentiĆ«le rol spelen bij haar werk aan de Erasmus Universiteit.   

Een uur lang vertelde prof. dr. Loes Keijsers over haar onderzoek naar mentale gezondheid van jongeren. Daarbij passeerden niet alleen de problemen die jongeren ervaren maar ging zij dieper in op de oplossingen waar zij en haar team onderzoek naar doen.

Online tools zijn daar een voorbeeld van. Om deze kennis verder te brengen gaat Keijsers allianties aan met maatschappelijke partijen. Zij kunnen op basis van haar bevindingen en interventies aan de slag voor hun doelgroep: jongeren die (beginnende) mentale problemen ondervinden, en voor preventiedoeleinden. 

Op deze manier wordt er gezamenlijk impact gemaakt waardoor de jongeren en de samenleving er beter van worden. Dit past precies bij de waarden die de Erasmus Universiteit wil uitdragen van het maken van positieve maatschappelijke impact.

Terugluisteren via uitzending gemist 26 maart 2024 NPO Radio 1 Vroeg

In de media: RTL Nieuws 26 maart 2024 (min.6.29)

Onderzoeker
Meer informatie

Marjolein Kooistra, communicatie ESSB kooistra@essb.eur.nl

 

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen