Mini-docu : Charlois en de Sterren

Wat zie je als je vanuit Rotterdam-Charlois naar de digitale sterrenhemel kijkt? Mediawetenschapper Roel Lutkenhaus, onderdeel van Movez Lab, en kunstenaar Rogier Arents verkenden de YouTube- en Twitter-kosmos en tekenden de verhalen die ze tegenkwamen in twee sterrenkaarten.

Sinds december hangen die kaarten achter de ramen bij bewoners van de wijk. Ook waren ze te bewonderen op twee mega-reclamezuilen. Naast de zuilen hebben Roel en Rogier interviews opgenomen met invloedrijke spelers in de netwerken, zoals een betrokken buurtbewoner, de wijkagent, een trein-vlogger en lokale media. In de gesprekken gaan ze in op de vraag hoe sociale media hen helpen de band met de buurt te versterken.

Project toont diverse wijk

Het project biedt een verassend inzicht in de wijk. Zo zien we Zuidplein terug als foodwalhalla en als veelbekeken verkeershub. We zien Charlois als plek waar bewoners melding maken van afval in de straten, waar kunstenaars en projectontwikkelaars om het voortouw strijden, en waar de politie zich opstelt als je beste vriend. We zien vooral een kosmos waar je altijd binnen een paar klikken schakelt tussen je wijk en je wereld.

Trailer Charlerois en de Sterren

Onderzoeker
dr. Roel Lutkenhaus
Meer informatie

De mini-documentaire wordt tijdens het Rotterdamse kunstfestival South Explorer gelanceerd. Van 7 t/m 9 mei zijn de posters en documentaire te zien bij het Ondernemershuis-op-Zuid aan de Brielselaan 175 in Rotterdam. Vanaf 7 mei is de documentaire ook te zien op het YouTube-kanaal van Charlerois en de Sterren.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen