NVO scriptieprijs voor orthopedagoog Emma Roza

Campus woudestein

Orthopedagoog Emma Roza heeft voor haar masterscriptie naar de oorzaken van probleemgedrag bij jongeren de jaarlijkse scriptieprijs van de Nederlandse Vereniging van Pedagogen en Onderwijskundigen (NVO) toegekend gekregen. Zij is afgestudeerd bij Pedagogische Wetenschappen van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Gedragsproblemen bij jongeren, zoals schreeuwen, schelden en agressie richting anderen, worden in belangrijke mate beïnvloed door het opvoedgedrag van zowel moeders als vaders. Over determinanten van opvoeding, en over hoe processen tussen opvoeding en gedrag zich op dagelijks niveau binnen gezinnen afspelen, is veel minder bekend. Roza heeft in haar onderzoek bestudeerd welke effecten psychologische behoeftebevrediging (gevoelens van competentie, autonomie, en verbondenheid) hebben op harde disciplinering van moeders en vaders, en welke effecten dit type opvoeding hebben op gedragsproblemen van kinderen in groep 8. 

Het interview met Emma Roza over haar scriptie is hier te vinden.

Emma Roza is afgestudeerd bij de masterspecialisatie Orthopedagogiek van de opleiding Pedagogische Wetenschappen.  Ze is begeleid door dr. Amaranta de Haan en dr. Nicole Lucassen.

Over de NVO scriptieprijs

NVO reikt jaarlijks twee thesisprijzen uit voor excellente mastertheses van studenten Pedagogiek en/of Onderwijskunde aan een van de Nederlandse universiteiten. De ene thesis betreft het onderwijsdomein van de orthopedagogiek, de andere het domein van de algemene pedagogiek en/of onderwijskunde. De prijs bestaat uit een oorkonde, een judicium, een jaar gratis lidmaatschap van de NVO en een geldbedrag van €500.

Meer informatie

Marjolein Kooistra, mediarelaties ESSB, 06 83676038, kooistra@essb.eur.nl

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen